Johan Larsson nära sub-30 i Trelleborgsloppet

  0
  87

  Johan Larsson går från klarhet till klarhet och vann på lördagen Trelleborgsloppets mildistans med tiden 30.11, vilket var banrekord.

  Johan Larsson, Strömstad LK
  Johan Larsson, Strömstad LK, vill gärna springa Finnkampen 12-13 september och visade fin form när han vann Trelleborgsloppet. Arkivbild: Deca Text&Bild

  – Målsättningen var att springa under 30 minuter, men jag gick nog ut lite väl hårt och hade 5.50 efter två kilometer, berättar Johan Larsson som gärna vill springa Finnkampen.
  30.11 i ett stadslopp indikerar en bit under 30 minuter på bana.
  – Jag hoppas bli uttagen. Det vore skönt att få ett besked så jag kan lägga in en bra träningsvecka istället för att jaga tider, säger Johan som gjort 29.11 på bana tidigare i sommar.
  Efter en jobbig period, som ni har kunnat följa i Johans blogg här på Springlfa.se, har kurvan pekat uppåt.
  – Nu har jag en helt annan känsla i låren. Härligt att vara tillbaka. Jag kör fortfarande en hel del alternativ träning och kommer att fortsätta att stoppa in en del sådana pass även i fortsättningen, förklarar 32-åringen.
  I Trellleborgsloppet var Johan Larsson, Strömstad LK, i en klass för sig, även om träningskompisen Henrik Orre, Björnstorps IF, också sprang bra och satte nytt personligt rekord med 31.51 och slutade på andraplats. Trea kom David Hartman, IS Göta, med 32.16.

  Louise Nilsson, Malmö AI
  Louise Nilsson, Malmö AI, vann Trelleborgsloppet och vill också springa Finnkampen. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Damklassen vanns av Louise Nilsson, Malmö AI, 37.02, före Marina Stoltz, Heleneholms IF, 37.21 och Maria Sandström, Malmö AI, 37.30.
  Även Louise Nilsson siktar på en plats i det svenska Finnkampslaget.
  454 löpare sprang i mål på mildistansen. På fem kilometer var det nästan lika många deltagare, med 436 fullföljande löpare i mål.
  Tiderna var dock mer av motionskaraktär på halva distansen.

  Resultat, Trelleborgsloppet:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här