Jonas tog revansch och vann SM-guld

  0
  66

  Jonas Leanderson, Malmö AI, satte stopp för Abraham Adhanoms segerrad i SM-sammanhang när han vann SM-guldet i terränglöpning, fyra kilometer.

  DSC_0787
  Tuff strid i terräng-SM förra året mellan Abraham Adhanom och Jonas Leandersson. Ett scenario som upprepades i år. Nu till Jonas Leandersons fördel. Arkivbild: Mikael Grip

  Adhanom vann dubbla SM-guld i terränglöpning förra året i Eskilstuna och var ute efter samma facit även i år. På fyra kilometer utmanade Jonas Leanderson hårt redan för ett år sedan. Då vann Adhanom med 11.36 mot 11.43 för Leanderson.
  Idag i Uddevalla hade Jonas lärt läxan och hade mer krafter kvar i slutet av loppet. På de sista 250 meterna gav Jonas inte de övriga en chans och han kunde glida in i mål ohotad som svensk mästare med tiden 11.33.
  Abraham slutade avstannande tvåa med 11.37. Samma tid fick bronsmedaljören Olle Walleräng, Spårvägens FK, som ändå var ett par meter efter Abraham Adhanom.

  Jonas Leandersson_1939
  En glädjefylld Jonas Leanderson i mål som guldmedaljör. Foto: Deca Text&Bild

  Fyra kom Staffan Ek, Huddinge AIS, med 11.45, femma Nassir Dawud, Eskilstuna Friidrott, 11.48 och sexa Andreas Åhwall, Hässelby SK, även han 11.48.
  Daniel Lundgren, Turebergs FK, som tillhörde en av förhandsfavoriterna kom inte till start på grund av skadekänning i en fot.
  24-årige Jonas Leanderson satsar främst på medeldistanslöpning och gjorde förra året 3.39,37 på 1 500 meter. Jonas har varit skadad i stort sett hela den här sommaren och knappt tävlat någonting.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här