0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Bloggarkiv Anders Forselius blogg Julskallendern, lucka 5: Curaçao Marathon

Julskallendern, lucka 5: Curaçao Marathon

Curaçao Marathon – 3 Hundskall!

Soundtrack: Povel Ramel – Måste vägen till Curaçao gynga så?

Karibien, den perfekta tillflyktsplatsen i slutet av november när promenadvägarna ockuperas av snöslask och det krävs en hel garderob för att överhuvudtaget möjliggöra en löprunda. Glädjande nog kryllar det av maratonlopp i och runt Karibiska Havet vid denna tidpunkt och eftersom logistiken inte utgör något hinder så kan man alltså ganska lätt förflytta sig mellan önationer och Centralamerika via flyg, buss eller båt.

Trots att Curaçao till ytan är obetydligt större än en bajamaja så har ändå bokstaven C i ABC-öarna (Aruba, Bonaire och Curaçao) lyckats klämma in ett populärt maratonlopp i det lilla öriket. En tvåvarvsbana som givetvis går igenom den otroligt vackra huvudstaden Willemstad som för övrigt även finns med på världsarvslistan. Andra höjdpunkter i tävlingen är passagen över den gul/blåa bron döpt efter den forna nederländska drottningen Juliana, men bäst av allt är nog ändå det som händer direkt efter tävlingen. Mållinjen är nämligen strategist placerad i nära anslutning till Karibiska havet och prisutdelningen & postrace-partyt sker därmed på stranden!

Det här loppet är emellertid inget för morgontrötta individer eftersom starten går redan 03:30, men om man flyger dit dagen innan så kan man dra fördel av att ännu inte ha acklimatiserat sig till den nya tidszonen.

Eftersom Curaçao är ett autonomt område inom Konungariket Nederländerna så är de nederländska influenserna stora och av den anledningen är det naturligtivs enkelt att ta sig dit. KLM har dagliga avgångar mellan Amsterdam och huvudstaden Willemstad och vill man fortsätta att resa runt i Västindien så är det enkelt att kasta sig på nästa flygplan till exempelvis Jamaica som i normala fall brukar arrangera sitt Reggae Marathon påföljande vecka.

Curaçao är alltså den perfekta startpunkten om man vill dammsuga Västindien och Centralamerika på maratonlopp och samtidigt fly det svenska snöslasket. Rekommenderas starkt även fast det gyngar så…

Loppets hemsida: https://curacaomarathon.com/en 

Anders Forselius
Anders Forselius
Föreläsare, författare, frilansare, maratonlöpare och långfärdscyklist. Har sprungit maraton i drygt sextio länder och i alla amerikanska delstater. Avskyr russin, älskar baseboll och Janssons frestelse.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,665FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

GPX-myset

0
Man brukar ju säga att den som eldar med egenhuggen ved blir varm två gånger: när det eldas och när det huggs. Jag tycker...

Recension Nike Tempo Next%

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X