Kall Fredrik var het i Asics Stockholm Marathon

  0
  62

  Fredrik Johansson, Ullevi FK, vann sitt livs första SM-guld i Asics Stockholm Marathon efter ett väldisponerat lopp.

  SPORT Track&Field
  SM-guldmedaljören och totaltrean Fredrik Johansson flankerad av Anders Fransson och Patrik Engström. Trion som vann den nya nordiska landskampen i Asics Stockholm Marathon. Foto: Deca Text&Bild

  – Jag försökte att ligga ”still” och bara mala på efter min plan. Det gick riktigt bra, berättade Fredrik strax efter målgången.
  Första halvan gick på 1.11,06, i det läget låg Fredrik på tionde plats, på behörigt avstånd från topp-tre och även på behörigt avstånd från Abraham Adhanom, Eskilstuna Friidrott, som då var i ledningen. Tre minuter och 18 sekunder före Fredrik Johansson.
  Adhanom, som visat grym snabbhet och vunnit de fyra senaste SM-loppen han ställt upp i, spände bågen högt och hade länge fart för en sluttid runt 2.15-2.16. Men 38-åringen som har så mycket rutin från andra distanser, verkade stressad av situationen. Till slut tappade han kontakt med de bästa och bröt loppet med någon kilometer kvar.
  Då hade Fredrik Johansson en roligare trend. Han plockade löpare på löpare och kom in på Stockholms Stadion som trea i loppet, etta i SM och etta i den nystartade landskampen som dessutom det svenska laget vann. Fredriks sluttid skrevs till 2.23,05.
  – Mitt mål var att hålla mig kall. Självklart var det en skön känsla och gav energi när jag kom ifatt Adhanom och kunde springa ifrån honom direkt, förklarade Fredrik.

  SPORT Track&Field
  Där satt den! Fredrik Johansson jublade efter karriärens första SM-guld. Foto: Deca Text&Bild

  Hela den svenska medaljtrion hade en positiv trend och hade hushållat med krafterna på ett nästan perfekt sätt.
  Patrik Engström, FK Studenterna, tog hand om SM-silvret med 2.26,35 och Anders Fransson, Rånäs 4H, vann ett SM-brons med 2.26,51.
  Herrloppet vanns av Yekeber Bayabel, Etiopien, med 2.18,22.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här