Sjutusan vilken seger Isabellah

  0
  22

  Det var en trött vinnare som tog emot publikens ovationer på Stockholms Stadion efter sin sjunde seger i Asics Stockholm Marathon.

  SPORT Track&Field
  Charlotte Karlsson, Isabellah Andersson och Lena Eliasson grejade den historiska första nordiska landskampssegern i Acics Stockholm Marathon. Foto: Deca Text&Bild

  – Ja, usch. Sista fyra kilometerna då ville bara huvudet springa och inte benen, sa Isabellah Andersson direkt efter målgången i Asics Stockholm Marathon till Tv 4:s reporter.
  Någonstans vid 30 kilometer ökade Isabellah trycket i steget och sprang till sist i mål på 2.34,14 (1.15,39 halvvägs) efter de 42 195 meterna runt Stockholm.
  – Jag hade siktet inställt på en tid ned mot 2.31, men det gick inte idag. Jag vet vad jag behöver göra för att komma i ännu bättre form fram till VM. Men jag är inte orolig, det finns tid kvar att träna, konstaterade den sjufaldiga vinnaren av Asics Stockholm Marathon.
  Tvåa i loppet slutade Eunice Jeptoo, Kenya, med 2.34,59 och trea Meseret Legese Biratu, Etiopien, 2.35,24. Jeptoo plockade in några sekunder på slutet, men hon var för långt efter för att på allvar hota Isabellah.

  SPORT Track&Field
  En trött Isabellah Andersson har bara något steg fram till sin sjunde seger i Asics Stockholm Marathon. Foto: Deca Text&Bild

  Isabellah Andersson vann förstås i och med segern både SM-guldet och den nya nordiska landskampen.
  SM-silvret gick till Lena Eliasson, Hässelby SK, med 2.44,17 och bronset till Charlotte Karlsson, Hässelby SK, med 2.45,13. Lena och Charlotte slutade totalsexa respektive totalsjua i loppet.
  Isabellah, Lena och Charlotte ingick i det svenska lag som vann den nordiska landskampen.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här