Lidingö

0
21

Nästa utmaning kommer i september och det blir mitt andra Lidingölopp. Eftersom att långdistanspassen är en favorit så är inte sträckan några problem, det är snarare att genomföra banan snabbare än förra året. Då var målet att springa in på 3 h och 30 minuter men gick i mål på 3:45. Så lite förhoppningar finns allt att kunna nå den tiden. 

Något som hänger kvar i minnet från förra året är saltgurkan som serverades på en depå och aldrig har jag väl tyckt att saltgurka har smakat så väl. Men vem vet i år kanske den blir rena besvikelsen eftersom att jag i minnet minns att den var så himla god.

På fötterna förra året hade jag Nike Flyknit Lunar 2 och var då helt säker på mitt val av skor. Den här gången kommer det dock att bli Nike Air Pegasus då jag kände lite att den andra mer var en asfaltssko med anledning av undersulan.  

Mins trotjänare på detta årets Lidingölopp
 

Jag kommer fortfarande ihåg känslan på startlinjen då det även var 50-årsjubileum. Så mycket känslor och tankar som snurrade omkring på en och samma gång och så mycket adrenalin. Vid målgången så kom tårarna ner för kinden, glädjetårar som inte ville sluta rinna nerför kinden och som inte gick att hålla tillbaka. En obeskrivlig känsla precis som på Stockholm Marathon.

Tro mig –  jag trodde först aldrig att jag skulle klara det men kan andra så kan även jag och så är det! Mitt allra sista långpass inför ett långdistanslopp brukar jag lägga fram till ca två – tre veckor innan det är dags för starten och de resterande tre brukar ägnas åt backträning och snabba intervaller samt några kortare pass på ca 5-10 km. Det är något som känns bra och fungerar för mig inför de längre loppen.

Ska du springa Lidingöloppet så är det hög tid att vänja kroppen vid att vara ute och springa i ett par timmar och med fördel på ett mjukt underlag. 

På mina långpass brukar jag ha med mig vätska, liquid gel lemon från Enervit och ibland en banan. I början av året insåg jag att en ryggsäck blev ett måste på ryggen och när jag väl började att kika runt så upptäckte jag att det var en djungel som så mycket annat. Några krav jag dock hade var att den skulle ha plats för vätskeflaskor som var lättillgängliga samt ha en västdesign för bekvämligheten och även ha möjlighet till en vätskeblåsa. Färgen fick komma långt ner på listan. Men när jag väl hade letat runt ett tag så fastnade jag för en ryggsäck från Ultimate Direction Jenny’s selection som inhandlades från Addnature. Den uppfyllde inte bara mina krav utan var även väldigt snygg och precis i min smak. Den rymmer även en jacka, och skor om man så önskar att ha med det.

Min trotjänare på långpassen
 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här