Lindholmenstafetten – Min första stafett

0
61

Lite tur får man ha ibland och på instagram pågår det en tävling med #springigbg där Göteborgs Friidrottsförbund ger ut startplatser i vinster. När jag upptäckte detta så kunde jag självklart inte hålla mig från att tagga ett bidrag vilket fick bli ett foto från en utav våra Running Team träningar innan sommaruppehållet. Här nedan är det vinnande fotot. 

Utkikstornet i Slottsskogen
 

Några dagar efter så blev jag kontaktad av friidrottsförbundet att jag hade vunnit fyra startplatser till Lindholmenstafetten. I ett tidigare inlägg har jag nämnt Brain Athletics vars syfte är att generera pengar till hjärnforskningen och precis som på Jubileumsloppet så går även här en del av anmälningsavgiften till hjärnforskningen. 

Att hitta tre frivilliga som ville vara med och springa 2,5 km vardera var inga problem och vips så hade jag fått ihop ett fyrmannalag. Man springer alltså 4*2,5 km och starten går den 10 september på Lindholmen. Det ska bli jättekul att springa stafett vilket verkligen inte hör till min löpning i vanliga fall och hur mycket kan man egentligen springa skiten ur sig på en sådan sträcka? Jag tänker, strunt samma om jag kräks när jag kommer i mål, jag ska springa så fort benen bär mig!

Lägesrapport. Det är en vecka sedan jag var ute på ett distanspass så imorgon är det dags igen att snöra på skorna. Den senaste veckan har varit extrem lugn och jag har arbetat min första dag efter semestern. Jag kan lika gärna skriva som det är att jag har känt mig lite trött i kroppen sedan vi kom hem från Grekland så det har varit lite lugnt. Jag har nämnt det tidigare och jag nämner det igen, är det något jag vet så är det att jag inte skall pressa kroppen om det inte känns bra för då är risken att skorna får stå på hyllan en längre tid och status just nu i kroppen är som fotot som cirkulerar på facebook med en isbjörn som släpar överkroppen och huvudet framför bakbenen men, men jag kommer snart igen. Veckan har även varvats med en mysko symptom på den yngsta vilket blev en färd till akuten som resulterade i antibiotika och när barnen nu är hos farföräldrarna så är det bara att hoppa i skorna direkt efter jobbet.

Om en vecka byter jag även arbetsplats och något riktigt positivt för en löparnörd så kommer jag att ha en friskvårdstimma per vecka där jag får springa livet ur mig en gång i veckan på arbetstid 😃 (utöver all annan löpträning 😜). Tummen upp på det 👍.

När det gäller våra löpträningar med Running Team så börjar vi först vecka 34 och då brukar jag komma i fas med allt igen så nu längtar jag. En vanlig träningsvecka för mig när jag kommit igång igen innebär en träning med Running Team ett pass runt milen och ett långdistanspass. Nu under sommaren har det blivit 1-2 distanspass per vecka samt all träning som tillkom i Grekland vilket var jättekul men kanske skulle tagit det lite mer lugnt än träning nästan varje dag jag kom liksom in i en cirkel och ett flow som kändes fantastiskt. Men det är jag i ett nötskal, för att bo i landet lagom så är jag långt ifrån lagom och ordet mellan. Här är det allt eller inget och det genomsyrar min personlighet från topp till tå. 

Må farten vara med er!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här