Mattias fantastiska löparresa

0
119

I somras började Mattias Nätterlund hårdköra med sikte mot Frankfurt Marathon. Resultatet blev 2.38.11 och en inspirerande löparfilm.

mattias
Mattias Nätterlund tävlar för Örebro AIK. Foto: Alexander Nätterlund

För två och ett halvt år sedan sprang örebroaren Mattias Nätterlund milen på 38.47. Efteråt kände han sig totalt förstörd, men han hade klarat säsongsmålet (sub 40) med råge.

– Att det gick så pass bra gjorde att jag fick blodad tand. Jag började springa mer seriöst och ökade träningsmängden månad för månad.

Daniel Johansson i Örebro AIK försåg honom med träningsupplägg, där tröskelpass var ett bärande inslag. Mattias, som fyller 30 år 2016, berättar att han har haft vissa skavanker, men sluppit svårare skador och därför kunnat träna kontinuerligt. Hans utveckling imponerar. 
Den 29 augusti vann han Göteborgsvarvets seedningslopp i Örebro på 33.16 och i Frankfurt Marathon, den gångna helgen, slog han till med 2.38.11, efter att ha haft 1.17.41 halvvägs.

– Jag hade hoppats på att klara 2.40, så självklart är jag väldigt nöjd.
Resan mot Frankfurt Marathon började i somras med par intensiva träningsveckor vid Höga kusten i Ångermanland. Mattias bror Alexander Nätterlund hade kameran med sig och dokumenterade.

Filmen, som finns tillgänglig på Youtube, skildrar stenhård träning i svidande vackra miljöer och ackompanjeras av Hans Zimmers tunga ”Terminator”-soundtrack.

– Den är tänkt som en inspiration, säger Mattias blygsamt. 
Han har nyligen flyttat till Västerås och håller på att bekanta sig med löparstaden. Resan fortsätter. Till våren väntar Stockholm Marathon och han är sugen på Lidingöloppet nästa höst.

Sub 2.40 på maran var bara ett steg på vägen.

– Jag har högre mål mål än så och ser framför mig hur jag utvecklas som löpare i åtminstone tio år till.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här