Att övervintra konditionen

0
38

Att övervintra konditionen

Nu är löven gula, vinden kall och vattnet inte i närheten av badvänligt, hösten lämnar snart över stafettpinnen till vintern och även vi möblerar om träningen. In med nyttig mängdträning, in med styrka och in med rörlighet. 2016 kommer förhoppningsvis blir ett år där vi är bättre förberedda än någonsin och de lopp vi är anmälda till kommer bli en riktig boost att se tillbaka på när vi summerar det gångna året. 

Vad möblerar vi om?

Vi flyttar fokus från tid och klocka och satsar istället på mängdträning, vi samlar på kilometrar och mil, vi vill vänja kroppen att kunna jobba i längre perioder utan att känna av ömmande knän eller onda fötter. Vi skall bli starka i leder, fötter, bål för att kunna upprätthålla en fin hållning även när man helst skulle vilja säcka ihop.

Förr om åren har vi bara kört på, sprungit hela året utan differenser eller större skillnader så när perioden för loppen kommit så var vi oftast söndersprungna och hade skavanker vilket resulterade i att vi var för slitna när det väl gällde så vi tänker om och gör det nu ”by the book”.

Hur springer vi egentligen?

Vi kommer även att göra en löpanalys på Salmings RunLab för att verkligen kartlägga hur vi kan få vår löpning att bli mer effektiv och spara energi, rätt så intressant och ack så blottande, känns som alla kan springa på ett eller annat sätt men att få det kontrollerat och analyserat, är lite med skräckblandad förtjusning. Så är ni nyfikna på hur denna analysen går till och vad resultatet kan ge så får ni hänga på här framöver.

Trevlig helg!

/Camilla & Johan

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här