Medaljregn över svenska damerna

Nyheter  

Trots frånvaro av stjärnor som Meraf Bahta och Charlotta Fougberg kunde de svenska damerna hävda sig mycket bra vid nordiska mästerskapen i terränglöpning.

Det svenska guldlaget bestående av från vänster: Sanna Mustonen, Sara Christiansson och Lisa Havell. Foto: Deca Text&Bild

Det ska tilläggas, att även de andra länderna ställde över en och annan riktigt bra löpare.

Damernas distans var 7,5 kilometer.

Det blev en tuff kamp mellan Sverige och Danmark om de ädlaste medaljerna, både individuellt och i lagtävlingen.

Danska hinderlöparen Anna Emilie Möller var den som var starkast på slutet och kunde vinna guldet med tiden 27.34. Lisa Havell, Hälle IF, bärgade silvret för Sverige med 27.41. Även bronset gick till Sverige genom Sara Christiansson, Sävedalens AIK, med 27.44.

Sverige hade även Sanna Mustonen, Hässelby SK, på sjundeplats med 28.28 och Linn Nilsson, Hälle IF, på tiondeplats med 28.58.

En jämnhet som gjorde att Sverige bärgade lagguldet med platspoängen 12 (de tre första räknades i laget), två poäng bättre än Danmark.

Kamp om medaljerna på Island. Foto: Deca Text&Bild

Juniorloppet vanns av finskan Moona Korkealaakso med 16.53. Bästa svenska blev Emilia Lillemo på en femteplats med tiden 17.26. Vera Sjöberg slutade på tiondeplats med 17.47 och Linnea Sennström kom på 13:e plats med 18.13. Det svenska laget hamnade på fjärdeplats.

Både Meraf Bahta och Charlotta Fougberg siktar mot terräng-EM i Holland den 9 december.

Resultat, terräng-NM 2018:

 Dela på Facebook