Mental Health Run – Med fokus på psykisk ohälsa

  0
  65

  Mental Health Run hade på lördagen premiär runt Djurgårdsbrunnsviken i Stockholm. Ett femkilometerslopp för att sätta fokus på psykisk ohälsa.

  Aberg_4
  Marcus Åberg vann första upplagan av Mental Health Run.

  Från loppets hemsida: Ungefär var fjärde vuxen i Sverige har någon gång i livet psykiska besvär som är så allvarliga att de kräver professionell hjälp. Trots det så finns det fortfarande mycket tabu och stigma kring psykisk sjukdom.
  Genom att delta i Mental Health Run bidrar du till ökad öppenhet kring psykisk sjukdom. Du stödjer också Psykiatrifonden som är en ideell fond med hela din anmälningsavgift och bidrar därmed till bekämpandet av psykiska sjukdomar och utvecklingen av bättre undersöknings-, behandlings- och omvårdnadsmetoder inom psykiatrin.
  Anmälningsavgiften var satt från 20 kronor, för den som har det lite knapert just nu, upp till 1 000 kronor för den som ville ge ett ordentligt bidrag till psykiatriforskningen.
  Första upplagan av Mental Health Run hade 615 deltagare i mål. Banlängden var fem kilometer.
  Marcus Åberg, Hässelby SK, vann med tiden 16.09, närmast före Andreas Carlborg, som noterades för 16.55.
  Magdalena Forsberg segrade i damklassen med 19.42. Åsa Lundin slutade tvåa med 19.44.

  Mental Health Run arrangeras av Hjärnkoll, Sucicide Zero, SPF (Svenska Psykiatriska Föreningen) och SLUP (Sveriges Läkare under Utbildning i Psykiatri) i samarbete med Spårvägens FK.

  Resultat, Mental Health Run:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här