Mikaela gjorde sitt livs lopp – vann SM-guld i Asics Stockholm Marathon

  0
  142

  Mikaela Larsson, Spårvägens FK, fick på sitt livs lopp och vann SM-guld i Asics Stockholm Marathon med nya personliga rekordet 2.42.21.

  Mikaela Larsson i mål som svensk mästare i maratonlöpning. Tränaren Kent Claesson och Radiosportens Bengt Schött i samspråk. Foto: Deca Text&Bild

  – Otroligt! En pallplats hade jag kanske trott och hoppats på. Men ett SM-guld? Det trodde jag inte på förrens precis när jag passerade mållinjen. Jag har ingen bra spurt och jag var säker på att Lisa Ring skulle springa om mig, sa Mikaela efter målgången.

  Hon kände sig stark hela vägen.

  – Ja, första halvan hängde jag bara med och det kändes lätt. Det kändes faktiskt aldrig speciellt jobbigt, sammanfattade Mikaela med ett leende.

  2.42.21 är en sänkning av det personliga rekordet med nästan två minuter från den betydligt mer flacka banen i Berlin.

  – Nu börjar jag verkligen hoppas på att någon gång kunna göra sub-2.40, berättade Mikaela som bara tränat seriöst med en riktig klubb i två år.

  Årets svenska mästarinna heter Mikaela Larsson. Foto: Deca Text&Bild

  När Spring intervjuade Mikaela efter segern i Påsksmällen i Enhörna i våras så sa hon att tiden inte var så viktig i Asics Stockholm Marathon utan att placeringen var mycket viktigare.

  Nu blev det både SM-guld och personligt rekord.

  Mikaela höll jämn fart hela loppet och passerade halvmaran på 1.21.04 och hade alltså 1.21.17 på den andra halvan. Mikaela var heller inte speciellt långt ifrån VM-kvalgränsen 2.39 på den erkänt tuffa banan i Stockholm.

  Medaljtrion med guldmedaljören Mikaela Larsson i mitten, flankerad av silvermedaljören Lisa Ring och bronsmedaljören Charlotte Karlsson. Foto: Deca Text&Bild

  SM-silvret gick till Lisa Ring, IK Nocout.se,  med 2.43.14. Bronset knep Charlotte Karlsson, Hässelby SK, med 2.45.21 som lyckades hålla undan för en vilt spurtande Ida-Maria Nicklasson, Finspångs AIK, som slutade fyra och sänkte sitt personbästa med 15 minuter ned till 2.45.30.

  Femma i SM-klassen kom Hanna Lindholm, Huddinge AIS, med 2.46.26 och sexa blev Frida Södermark, Tjalve IF Norrköping, med 2.53.29.

  Loppet vanns av Konjit Tirahun, Etiopien, med 2.35.45 närmast före landsmaninnan Shifera med 2.36.00. Alice Kibera, Kenya, slutade trea med 2.36.19.

  Den svenska medaljtrion slutade sexa, sjua och åtta i loppet.

   

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här