Mikaela och Abraham vann lekande lätt i Örebro

  0
  212

  Mikaela Kemppi, Örebro AIK, befinner sig enligt henne själv oväntat med i kampen om en EM-plats i det svenska laget på halvmaraton till Amsterdam i sommar. På onsdagskvällen vann hon Örebro AIK Halvmaraton med tiden 1.19.10.

  DSC_4278
  Nummer 1 på nummerlappen och nummer 1 i mål. Mikaela Kemppi hade inga problem att vinna halvmaran på hemmaplan. Foto: Mikael Grip

  – Första milen gick bra, sedan blev det lite segt med motivationen i blåsten på andra varvet, berättade Mikaela någon minut efter målgång.

  Med 1.16.47 ,från Haag tidigare i vår, är just nu Mikaela nummer fem i rangordningen. Tanken är att Sverige ska skicka fem löpare i laget och ha en löpare som reserv på hemmaplan.

  – Jag har sprungit halvmaror bara som fartträning till att göra snabbare maror, så hela situationen känns lite underlig. Jag har inte tänkt ett dugg på friidrotts-EM, då hade jag lagt upp hela säsongen annorlunda. Men nu börjar jag att få fler och fler frågor om det så vi får väl se, sa Mikaela som kommer att springa GöteborgsVarvet den 21 maj.

  Ett lopp som kommer att bli ett mycket viktigt lopp för att ta ut laget till EM.

  – Ja, men jag springer det för att det är SM, det andra får väl bli en bonus, konstaterade den nyblivna 43-åringen med ett leende.

  Tvåa i damklassen slutade Erika Bergentz, KFUM Örebro Friidrott, med 1.23.03 och trea Susanne Bornmar, IK Nocout. se med 1.24.40.

  DSC_4287
  Mikaela kan mycket väl bli uttagen till friidrotts-EM i sommar trots att hon egentligen inte siktat på det. Foto: Mikael Grip

  I herrklassen var det förutbestämt att Erik Anfälts banrekord 1.09.55 skulle ryka all världens väg. Det skulle SM-kungen Abraham Adhanom, Eskilstuna Friidrott, se till.

  Abraham stack iväg direkt från start och landade på 1.06.09 efter de 21 097,5 meterna.

  – Ett okej lopp. Det finns mer att ta av. 1 maj ska jag springa en halvmara i Köpenhamn, då lär det gå fortare, sa Abraham.

  DSC_4245
  Abraham Adhanom krossade det tidigare banrekordet när han vann Örebro AIK Halvmaraton med tiden 1.06.09. Foto: Mikael Grip

  Tvåa slutade Andreas Magnusson, Mariestads AIF, med 1.11.47. Om tredjeplatsen var det en knivskarp duell mellan Haben Kidane, Eskilstuna Friidrott, och Mattias Nätterlund, Örebro AIK. Unge Haben var ett halvt steg före i mål när båda klockades för 1.12.35.

  DSC_4255

  DSC_4261
  Tuff kamp hela vägen in på mållinjen mellan Haben Kidane och Mattias Nätterlund. Foto: Mikael Grip

  I Örebro AIK Halvmaraton fanns det också ett tiokilometerslopp. Där segrade Ulf Hallmén, Hagaby GoIF, med 34.41. Ulf är född 1968! Damklassen vanns av Johanna Eriksson, Motala AIF, med 38.28.

  Totalt kunde arrangören Örebro AIK räkna in cirka 200 startande löpare, vilket var 50 löpare fler än förra året.

  Resultat, Örebro AIK Halvmaraton 2016:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här