Mio Halvmaran Linköping vill fortsätta växa

0
61

Den 16 juni arrangeras Mio Halvmaran Linköping. Spring hårdbevakar eventet på plats och har tagit ett snack med tävlingsledaren och idégivaren Andreas Weckfors.

Starten för halvmaran i Linköping 2017. Den 16 juni är det dags igen. Arkivbild: TonaPhoto

Hur ser det ut i förberedelserna?

– Förberedelserna är som alltid i full gång med 1-2 månader kvar till start. Det finns mycket detaljer att finslipa på och fortsätta få till bra samarbeten.

Varför har du valt just 16 juni för Mio Halvmaran Linköping?

– Vi flyttar loppet en vecka framåt för att undvika för mycket kollision med Blodomloppet och andra större löplopp. De som springer flera lopp ska kunna göra det utan allt för täta datum. De som springer mer sällan får bättre spridning mellan loppen. Ett bra datum inför midsommar och kommande semester.

Är det någon skillnad på bansträckningen jämfört med 2017?

– Bansträckningen blir samma som ifjol. Vi hoppas den växande staden Linköping inte planerar alltför många grävningar just där vi ska springa.
Banan bjuder på en blandning av central bana, trevliga bostadsområden samtidigt med en utmaning med Linköpings centrala backar.

Skön målgång efter 21 097,5 meter. Arkivbild: TonaPhoto

Finns det en stafett även i år?

– Stafetten finns kvar och är ett perfekt komplement för de som vill känna lagkänslan och ta sig an sträckan med hjälp av lagkompisar. Springer man inte mycket så är 21km långt. Men kan även vara ett grymt bra mål för att utmana sig på distansen.

Hur många deltagare siktar du på?

– Vi siktar på att hålla en nationellt hög nivå, skapa en bra säkerhet för löparna och hålla ihop ett bra arrangemang. Då är 1 000 löpare ett bra mål.

Vad är det som gör Mio Halvmaran Linköping unikt?

– Loppet håller en hög nivå på arrangemanget, rolig bana med dels centrala sträckor samt en utmaning med uppför Storgatan vid 18 km.

Kanske kommer Lisa Ring tillbaka och försvarar sin seger från 2017. Arkivbild: TonaPhoto

Hur ser det ut på elitsidan, några heta namn på gång?

– Jag har pratat med David Nilsson som är sugen. Han har haft förhinder tidigare år. Så det vore väldigt roligt om han kom. Linköpingslöparen Lisa Ring hoppas jag har en lucka och utmanar för att springa ett snabbt lopp. Sen hoppas jag vi får till några snabba till som sätter färg på loppet.

Finns det några prispengar att kämpa om för elitlöparna?

– Vi har en bra nivå där segraren får 5 000 kr, tvåan 3 000 kr och trean 1 000 kr.

Vad får jag som motionär när jag deltar i Mio Halvmaran Linköping?

– Vi fortsätter med en snygg löpartshirt till alla som springer. En för året unik medalj. Vi hoppas vädret är på vår sida och då sitter vi i gräset och njuter av alkoholfri öl, energi och det härliga snacket med andra löpare efter ett lopp. Givetvis elektronisk tidtagning för alla.

Stort lycka till den 16 juni!

– Tackar!

Mer information och anmälan här:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här