0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Modig Sarah mindre än en sekund från VM-final

Modig Sarah mindre än en sekund från VM-final

Sarah Lahti visade stort mod när hon slog nytt personligt rekord på 1 500 meter i inomhus-VM i USA och var mindre än en sekund från VM-final.

Sarah Lahti, Hässelby SK, 1500 meter,
Sarah Lahti visade ingen respekt för det namnkunniga motståndet på 1 500 meter vid inomhus-VM i Portland. Foto: Deca Text&Bild

Sarah, från Klippan i Skåne, hade det svagaste personliga rekordet av alla i sitt försöksheat. Sarah springer inte 1 500 meter så ofta och hade egentligen fokuserat på att nå VM på 3 000 meter. Normalt sätt tävlar hon på ännu längre distanser än så.

Nu blev det 1 500 meter och Sarah verkade inte bry sig speciellt mycket om att hon enligt statistiken inte skulle ha en chans på ett avancemang till en VM-final.

Sarah parkerade i de bakre leden i början, där det gick riktigt fort med hennes mått mätt. 800 meter passerade hon på runt 2.16.

Vid 1 000-meterspasseringen, på cirka 2.50, hittade hon en lucka och avancerade sensationellt i fältet.

På sista varvet var det många som ökade farten och Sarah föll tillbaka något. Sarah, som tävlar för Hässelby SK, sprang ändå in i mål som åtta i heatet med nya personliga rekordet 4.11,68. Personligt rekord med en dryg sekund, detta trots en del stök och armbågar. Efter de båda försöksheaten visade det sig att Sarah bara var 91 hundradelar från en VM-final. Snabbast i försöken var holländskan Sifan Hassan med 4.07,28.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,658FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

”Fint att få uppleva flytet några sekunder”

0
Nyligen var jag på Stockholms Stadion för reportage med långlöparraketen Carolina Wikström. Förnuftet sa en sak, men som vanligt kunde jag inte hålla mig...

Racerapport MLM Maraton

November drain

60 minuter glädje…

Träning på tv

- Annons-

PODCAST

X
X