Möt löparen – Tove Langseth

0
362

”Att ge sig in i något man är dålig på, det är skitjobbigt” säger Tove Langseth som denna vecka är gäst i podcasten ”Möt löparen”. Det blev ett samtal om att förlora en del av sin identitet när löpningen försvinner och att öppna upp för någonting nytt.

Tove Langseth
Marcus Åberg intervjuar Tove Langseth i veckans avsnitt av podcasten ”Möt löparen”.

I avsnitt 45 av ”Möt löparen” fick ni bekanta er med Tove Langseth som fastnat för löpningen till 100 procent och verkligen tagit det hela till en hög nivå. Med doser som innehöll 20 mil i veckan hade löpningen tagit en självklar plats i hennes liv. Men redan då hade hon börjat åkt på motgångar med en fot som gjorde att hon inte kunde springa utan fick fokusera på mycket annan träning, något som påverkade henne väldigt mycket. Men det var bara början på en jobbig situation. En dag tidigare i höstas kom dagen som allting fick ett slut med löpningen. En artros i höften satte stopp för henne, och hon ställdes inför ett val att göra en operation som kunde vara osäker att genomgå eller att sluta med löpningen.

Detta var slutet för Tove Langseth som löpare. Beskedet om skadan delade hon med sig av på Instagram där hon överöstes av fina ord från löpare runt om i Sverige.

Nu har hon landat i att löpningen inte längre är en självklar del av livet och har därmed också upptäckt andra träningsformer så som cykling, yoga och simning. Det blev ett öppenhjärtigt samtal om att ta steget utanför sin egna box, våga vara dålig på någonting men ändå ta steget och att omfamna det nya.

Vi ger er avsnitt 57 av Möt löparen med Tove Langseth som gäst och samtalet leds som vanligt av löparen Marcus Åberg.

Trevlig lyssning!

Direkt till podcasten:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här