”Musse” tvåa i Musselloppet

  0
  106

  Musselloppet i Lysekil är uppkallat efter stadens stora löpare Mustafa ”Musse” Mohamed. På lördagen slutade ”Musse” tvåa i sitt ”eget” lopp.

  DSC_3024
  Betesfa Ayele radar upp segrar i de svenska stadsloppen. Efter segrar i Kraftprovet i Trollhättan och Atea Kalmarmilen blev det på lördagen också vinst i Musselloppet i Lysekil. Arkivbild: Mikael Grip

  Mustafa Mohamed arbetar sig sakta men säkert tillbaka efter en seg skadeperiod. Det långsiktiga målet är att prestera på nästa OS. Då är det maratonsträckan som gäller. Mustafa är född i Somalias huvudstad Mogadishu och kom till Sverige som elvaåring 1990. Han bodde då och är uppväxt i Lysekil på västkusten.
  I Musselloppet handlade det om en mils löpning. ”Musse” sprang i mål som tvåa med tiden 30.15. Betesfa Ayele, Ullevi FK, från Etiopien, som vann Atea Kalmarmilen i onsdags vann nu med. Den här gången med tiden 29.51.
  Trea slutade marockanen Ezamzami Abida med 31.10. Både Betesfa och ”Musse” underskred gällande banrekordet 30.24 som Japhet Kipkorir hade.
  I damklassen blev det en riktig holmgång mellan de två etiopiskorna Webeleam Ayele och Yewbdar Gelan. Bådade landade på 33.53 efter en intensiv spurtduell. Båda tävlar för Ullevi FK.
  Annelie Johansson, Hälle IF, testade tävlingsfart inför VM-maran i Peking. Tiden blev 36.03 vilket räckte till en tredje plats. Det tidigare banrekordet, som Annelie Johansson ägde med 36.27, flög all världens väg.

  Resultat, Musselloppet:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här