Överlägsen herrvinnare i Karlstad Stadslopp

0
177

Anders Kleist, IK Akele, sprang Karlstad Stadslopp för första gången och satte högsta fart från start fram till en ohotad seger.

DSC_7195
Anders Kleist i ensamt majestät på Karlstads gator. Foto: Mikael Grip

– Egentligen ville jag springa under 30 minuter eller åtminstone under 30.30. Men jag blev trött och kände mig sliten under de sista kilometerna av loppet, berättade Anders som ändå var nöjd med segern.
De första 2,5 kilometerna passerade den snart 35-årige Kolmårdsbon på 7.29,5. Alltså en fart som skulle räcka till Sub-30 om han fortsatt i samma hastighet.
Så blev det inte.
Fem kilometer passerades på 15.06 och i mål skrevs segertiden till 30.58.
– De rätta krafterna saknades helt enkelt idag. Möjligtvis är jag lite sliten efter förra helgens halvmara (Linköping Halvmarathon där Anders vann).

DSC_7209
Tvåan Ondrej Fejfar såg bara Anders Kleist i starten. Foto: Mikael Grip

Tvåa slutade den tjeckiska utbytesstudenten Ondrej Fejfar med 31.48 och trea skidåkaren Bill Impola, Team Exspirit/SK Bore, med 32.09.
– Ett bra lopp. Jag kör mycket löpträning på sommaren. Det är helt perfekt, konstaterade Bill efter prisutdelningen.
Bill satsar på långloppsserien på skidor och har som bäst en 13:e plats i Vasaloppet och flera lopp bland de tio bästa runt om i Europa. Han blev känd förra vintern efter att ha missat segern i ett lopp i Schweiz där han var i klar ledning men körde fel på slutet.

DSC_7215
Bill Impola är inte bara en duktig långloppsåkare på skidor, han är också en bra löpare. På bilden har han precis passerat Björn Martinsson och lagt beslag på tredjeplatsen som han höll hela vägen in i mål. Foto: Mikael Grip

– Hmm. Det var både arrangörens och mitt fel. Man är inte så smart i skallen efter att ha kört skidor så länge, sa Bill som nu i alla fall kan le åt det missödet.
Förutom milloppet erbjöds också ett halvmaratonlopp i det nästan perfekta löparvädret, med mulet och cirka 18-20 grader.

DSC_7506
André Rangelind gav allt varje centimeter av halvmaran som han vann, men målbandet var bara för mycket. Foto: Mikael Grip

André Rangelind, IF Göta Karlstad, ville gärna vinna på hemmaplan. Han tog i allt vad han kunde på slutet för att springa ifatt och ifrån norrmannen Öystein Mörk som länge hade ledningen.
André ramlade bokstavligen in över mållinjen med 1.12,20.
– Det är ingen fara, men visst tog jag ut mig. Känns riktigt bra att vinna ett så här stort lopp på hemmaplan, sa André som tänker satsa på SM på 100 kilometer senare i sommar.
– Jag har stått och stampat på samma ställe rätt länge nu. Det känns inspirerande med en ny utmaning, berättade André efter att ha återhämtat sig någon minut.

DSC_7507

DSC_7509
Tvåa slutade den pensionerade hinderklipparen Per Alsterdal (förut Jacobsen) med 1.12,57.
– På gränsen till för långt för mig. Jag tränar bara tre-fyra gånger i veckan numera, berättade Per som har den nionde bästa tiden genom tiderna på 3 000 meter hinder med 8.30,86.
Hårdsatsande Öystein Mörk fick nöja sig med en tredjeplats och tiden 1.13,14.
Totalt drog 36:e upplagan av Karlstad Stadslopp cirka 4 000 löpare i de olika klasserna.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här