Populära löparkvällar ger pengar till friidrottsklubbar

  0
  21

  25 000 deltagare, 1 500 löpare varje vecka. Det är facit från GöteborgsVarvets Löparkvällar som arrangerats på 32 orter under året. På torsdag anordnas den sista för säsongen, i Uppsala.

  rvt8arwyolwv6cv8eat4
  En bild från en av många löparkvällar inför GöteborgsVarvet 2015.

  – Det här är en del av vårt bidrag till löpning och hälsa i Sverige, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.
  Dessutom har GöteborgsVarvets seedningslopp anordnats på 20 orter under året med 10 000 deltagare.
  – Seedningsloppen ger löparna chansen att springa till sig en bättre startposition i GöteborgsVarvet. Vi vill dessutom gärna att löparna ska känna sig hemma inom friidrotten, förklarar Bo Edsberger.
  Därför anordnas loppen och löparkvällarna tillsammans med lokala föreningar.
  – Vi betalar ut ungefär en och en halv miljon per år till föreningar runt om i Sverige, en summa som kommer att öka nästa år. Det är en ersättning för klubbarnas arbete och vi gör det för att stödja friidrotten.
  Annars är det i princip bara i storstäderna som friidrottsklubbar kan få in större resurser via långlopp till sin verksamhet.
  – Det finns också en risk att privata bolag tar över långloppen och föreningarna och idrotten därmed tappar en av de viktigaste inkomstkällorna. Med vår organisation kan vi bidra till att även mindre klubbar kan få möjlighet att ta del av resurser som generas av loppen, menar Bo Edsberger.
  Resten av överskottet från GöteborgsVarvet går till föreningarna i Göteborg och till driften av träningsarenan Friidrottens Hus.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här