Pyramider och flera nyanser av skador

0
19

Har lagt ännu en vecka i skolan bakom mig. Det betyder tre veckor (plus examensvecka) innan man åter är en fri man. Efter att ha avlagt en klart oklar presentation om USA:s plan för att minska utsläppen och skrivt prov i makroekonomi är det dags att blicka fram mot nästa veckas mandomsprov, tredje provet i mattematik. Ska spendera helgen med att snurra in mig i diverse dubbel och trippelintegraler tills jag knappt hittar ur rummet igen. Med andra ord är det upplagt för en riktig panghelg!

Förra helgen tog jag mig iallfall igenom det där 400m-loppet med båda baksidorna intakta (med nöd och näppe!). Gjorde 50,5 på första sträckan från stående start, så det är ju inte så pjåkigt utan snabbhetsträning. Gudarna måste dock ha listat ut att jag klarade mig undan lite väl lindrigt över helgen och bestämde sig istället för att straffa mig på onsdagen, då jag på samma dag lyckades stuka foten två gånger, klämma långfingret på en hinderbock, slå i andra foten i en häck, samt att rispa ögat så att jag inte kunde sove nästkommande natt pga smärtan.

Innan onsdagen hann jag avlägga ett pyramidpass på bana i formen 200+400+600+800+1000+800+600+400+200, 10 min vila sedan 1000m igen. Hängde med silvermedaljören på 3000m under vinterns inomhus-EM, Lee Emanuel, iallfall, så passet fick klart godkänt. Sista tusen var jag ensam på men lyckades ändå glida in på 2.41 efter första 400m på 68 sekunder.

Efter onsdagens bekymmer kunde jag turligt nog iallfall stämpla in för veckans tröskelpass över 16km i riktig snålblåst. Eftersom jag inte fick ha mina kontaktlinser i ögat pga rispan i ögat så hade jag mycket väl kunnat behöve en ledsagare under passet, men det gick iallfall. Trots blåsten höll vi hygglig fart och efter att ha skickat in min skattesedel ($$$) och spenderat en timme på träningscykeln kände jag mig lagom mör och hjärnskadad. Ser fram emot att inatt kompensera för den sömn jag missat i veckan!

Nu blir det flingor, mjölk, och koma!

P.S. Jag ver med i Springs podcast ”Möt Löparen” som produceras av Marcus Åberg. Om ni är intresserade av att lyssna så finns avsnittet på den här länken: Möt Löparen, avsnitt 47

Föregående artikelElisabet från Sverige vann Marathon Des Sables
Nästa artikelUltra-Frida vann tyska mästerskapen
Breaking four Namn: Elmar Engholm. Född: 1992. Bor: Stockholm Familj: Mamma, pappa och syster Jobb: Kredithandläggare och statistiker på S & A Sverige AB Klubb: Hässelby SK. Tränare: Ett exklusivt samarbete mellan Johan Engholm och Elmar Engholm Meriter: 20+ SM-medaljer på olika nivåer, flera internationella senior- och juniormästerskap samt NCAA mästerskap, 3:a med HSK i juniorklassen i Europacupen i terräng, brons i lag och 6:a individuellt i M22-klassen på EM i terräng och Finnkampsvinnare 2016 & 2017. Favoritsträcka: 1500 m Personliga rekord: 800 m: 1.48,19, 1500 m: 3.39,75, Engelsk mil: 3:58,74, 3000 m hinder: 8.37,44, 3000 m: 8:04,44. Vill med löpningen: Slå rekord, vinna mästerskap och ha kul. Ser fram emot: Finnkampens efterfest

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här