Racerapport Bålsta halvmarathon

0
890

 

Då var det dags för en lopprapport igen och denna gång årets (förmodligen) enda halvmara som vi körde här hemma i Bålsta. Målet var inställt på nytt klubbrekord i m35 och då krävdes 1:17:10. Den tiden var 1:30 från mitt tidigare pers från förra året men kände ändå att den var rimligt med tanke på hur bra detta år gått.

Innan start hade vi blivit en liten grupp som skulle gå för sub 1:17 och när starten gick så blev vi snabbt fem st löpare. Världskändisarna Erik och Johan från Maratonlabbet samt landslagsmeriterade Louise Wiker ingick där med mig och Markus Smed. Erik var anlitad som pacer och gjorde ett kanonjobb upp till 12 km då vi hållit mellan 3:35-3:38 på varje km.

Jag bestämde mig då för att pröva lyckan själv och mosade på så gott det gick samt på känsla. Det var då mindre än två varv kvar av fyra och tankarna var att hålla ut till sista varvet och då kunna beta av km för km. Tiderna låg mellan 3:29 till 3:33 och jag insåg då att en väldigt bra tid var inom räckhåll. Sista tre km var ingen lek men huvudet var positivt och jag kunde hålla och gick i mål på 1:15:30 och som fjärde man.

Nytt pers med 3:13 min sedan Stockholm halvmarathon förra året känns nästan overkligt, under 1:16 var en tid jag bara drömde om innan start. Superglad för ännu ett pers och tar med mig detta under vintern.

I övrigt sattes nytt banrekord i både herr och damklassen med Patrik Jennings 1:12:22 och Louise Wikers 1:20:29. Bara glada miner och många pers bidrog till en härlig stämning och tävling.

En extra kul grej var att klubbkompisen Göran klarade sub3 på maran samtidigt, stort grattis till dig.

Nu återstår nog bara ett lopp för året.

På återhörande

Glada miner efter målgång på Henrik, Erik, jag, Johan och Markus.
Resultaten,

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här