En helg att minnas….

2
1067

En gång om året har det blivit en liten uppdatering om livet i Jonstorp där jag bor sedan jag skilde mig. Oftast när jag fyller år och då på min FB sida, nu på min blogg?  Det blir en del väldigt privat…

Jag börjar i fredags, upp tidigt, i bilen och köra till Blekinge, ca 23 mil.

Härligt att möta solen på väg till en workshop

Har ganska många år som konsult på mitt CV, hjälpt företag med omsättning från några miljoner till 30 miljarder att hitta sina strategier för att bli framgångsrika, även hjälpt olika idrottsföreningar, nu en församling. Helt ny bransch för mig, spännande – vilka utmaningar de står inför, hela svenska kyrkan. Projektet faller i en modell som jag anpassar efter olika företag, olika utmaningar, etc – i detta fallet ser den ut enligt en följande:

Det handlar om att precisera nuläget, hittat mission, vision, verksamhetsidé, bryta ner det i mål, strategier och aktiviteter. Intervjuer, tre wokshops – otroligt kul och inspirerande.

En annorlunda workshopmiljö får konsult Nilensjö

Med bara 4 timmars sömn den natten var det tufft när jag på kvällen skulle köra hem, senast jag var där stannade jag i Sölvesborg och sprang 40 minuter, en härlig gångbro, Europas längsta tydligen. Ambitionen var en ny runda i Sölvesborg, men ögonen gick i kors så det blev stopp redan i Karlshamn, 40 minuter i 6:04 tempo, hmm….

Det är vackert i Karlshamn

Kändes bra inför morgondagens SM, haha. Jag fick dock min runda, körde hem och landade i hemmet vid 21 tiden. På torsdagskvällen hade en medlem i klubben, Christian Borg, varit och kopplat in mitt SPA, han  fick nyckel då jag åkte innan han var klar. När jag kom hem hade han varit tillbaka under dagen och lämnat present, vin och öl i kylen, wow…. Otroligt kul att komma hem och bli överraskad….

Vilken överraskning

Jag hade haft två nätter med lite sömn, orolig för lördagens SM blev det tidigt i säng och hela 6,5 timmes sömn… på morgonen kände jag, wow.. idag!! SM 10km på Anderstorp raceway – vilken grej. Favoriten i M55 hade jag haft en dialog med på kvällen, Håkan Eriksson hade bestämt sig för att stanna hemma. I mitt heat var vi fyra M55, de fyra som skulle slåss om placeringarna 2-5, nu var det plats 1-4, medaljchansen ökade….

En blöt bilresa mot Anderstorp

Det var min födelsedag, en del dagar är tuffare än andra ett leva som singel och skild från barnen, detta var plötsligt en sådan dag… när jag satt i bilen mot Anderstorp var jag riktigt låg… Det var svårt att fokusera på loppet, kanske bra…. Fanns inga tankar på prestation, utan allt handlade om livet som sådant… men när jag kom fram så är det första som händer att jag träffar Sebastian Fannon, han ger mig blommor för att jag fyller år… fasiken vad det värmde i ett blåsigt och blött Anderstorp.

Uppvaktning på parkeringsplatsen

Hade även fluktat på mobilen under resan och sett många härliga gratulationer.. Ensam på sätt och viss men ändå med många människor runt omkring som betyder mycket. Känslan i kroppen blev bättre och bättre ju närmare start jag kom. Jag visste att Lorenzo Nesi haft en otroligt bra säsong, att han skulle bli omöjlig, men kanske ett silver…. Starten gick, min tanke var testa 3:40 tempo så länge det går, 36:40 skulle bli bästa tiden på 3 år…. Jag fick inte igång kockan, men frågade Lorenzo efter 1 km, vad hade vi… 3:40 :) YES! Lite oroväckande att en annan snubbe i M55 låg 40-50 meter framför oss? Jörgen Lindwall, vem är det? :) Men jag kände mig trygg, lätt och det växte fram en känsla av att idag kommer jag vinna… Huvudets makt är otroligt stor i lopp… Jag behöll fokus, passerade 5km på 18:20, dvs exakt 3:40 tempo i 5km och det kändes bra… Då märkte jag för första gången att jag började plocka på ledaren, vid 7km var jag i kapp… blev lite bekväm när jag gått om och tappade 6 sekunder mellan 7 och 9 km, men jag hörde folk skrika på Lorenzo så vid 9 km växlade jag, sista km på 3.34 och målgång på exakt 36:40 som svensk mästare. Det hade varit direktsänt och tydligen en del fokus på fighten mellan mig och Lorenzo – jag överraskade tydligen :) Lorenzo kom in 12 sekunder efter och Jörgen som jag passerade vid 7km tappade 40 sekunder sista 3 km. Jag blev intervjuad i målfållan, såg en glimt av det i går – hade jag inte haft öronen hade jag smilat runt hela ansiktet… den behövde jag!!!!

En glad vinnare…

Kollade heatet efter, två av IS Göta tjejerna jag coachar satte både PB, det gav ännu en kick.. så hemresan var otroligt mycket trevligare. Hemma kom barnen, föräldrarna, Svenne med familj, syster Cina som dessutom hade varit på plats i några timmar och förberett maten. Jag och barnen invigde SPAT, vi åt, hade trevligt. Övriga åkte hem och vi tre hoppade ut igen, drack några alkoholfria öl, och tjatade en timme medan stjärnorna lyste klart från himmel, nice! In och spela yatzy, jag krossade dem :)

Invigt!

I Säng vid 00:30, några timmars sömn sedan upp igen… just det, Skånska mästerskapen på 10 km landsväg i Ystad väntade.

Åkte till Ystad tillsammans med Andreas Tjellander, en trevlig resa… Jag kände mig mätt, nöjd och sliten mentalt, men fysiskt var kroppen ganska fräsch. Vi kom ner, tittade på andra heatet där många av Götalöparna sprang bra, det motiverar. En bra bana, men med en 180 graders kurva 4 gånger, en kurva som säkert skulle sinka tiden med ca 10 sekunder på 10 km. Jag hade dock mentalt ställt in mig på 37:30 och jag skulle vara mer än nöjd… Värmde upp 4km i 6:05 tempo, haha… kroppen ville inte. Tog på mig linnet, gjorde två stegringslopp, ställde mig ganska långt bak i heatet, hade hamnat i det snabbaste med tider från 32:00-37:30. Det var tre i klubben som också hade tankar på 37:30, jag la mig ganska bekvämt, rullade på utan att anstränga mig och passerade 1km på 3:40, hmm… detta känns ju lätt, ska jag testa?

En kurva som för tankarna till midsommar :)

Tryckte lite, passerade 3km på 10:55, dvs 5 sekunder snabbare än dagen innan. Mitt skånska rekord på 10km är 36:17 och tre år gammalt, varför inte? Tryckte, passerade 5km på 18:10, 10 sekunder snabbare än dagen innan och det kändes bra…. Låg sidan om Stagling som har lekt med mig de sista åren.. trenden nu var 36:20 så jag ökade lite till, plockade någon sekunder per km, sista gången jag skulle runt konan vid 180 graders svängen tappade jag dock Stagling och fart, han och de andra fick 2-3 meter. Jag bet ihop och nu var det pannben som gällde… sista km gick snabbt och jag passerade mållinjen på 36:18, nöjd men ändå lite irriterad.. den officiella tiden blev sedan 36:19 så inte så retligt. Den snabbaste tiden på 3,5 år var verkligen inte väntat… Nöjd och belåten 57-åring! Nästa år ska jag börja träna fart, då är det sub 36 som gäller!

Dagen fortsatte sedan med ett litet projekt, fem Götavänner hjälte mig att bära ut en pool från ett stall i Ystad… säger inte mer än så, vi stannade sedan och åt innan hemresan fortsatte. En helg att minnas….

 

 

 

 

 

 

 

Föregående artikelRacerapport Bålsta halvmarathon
Nästa artikelRyar Åsar Trail Run
SPRINGaren Namn: BG Nilensjö. Född: 1963. Bor: Helsingborg. Jobb: Driver Spring Kommunikation AB. Klubb: IS Göta, ordförande och tränare. Tränare: Egen. Meriter: EM guld två gånger i militär femkamp, hyfsat bra löpare för att vara mångkampare – 8:55 3000 m, 15:20 5000 m, 31:51 på 10000 m. Som veteran över 80 SM medaljer, ett antal skånska rekord och två svenska rekord i M50, 34:05 på 10 km landsväg och 16:36 5000 m inne + ett VM brons. Favoritsträcka: 3000. Personliga rekord: I M50, 9:28 på 3000 m, 5000 m 16:27, 10 km 34:05, halvmaraton 1:15:46. Vill med löpningen: Göra milen under 35 minuter, slå rekord och hålla mig i form. Ser fram emot: Nästa nummer av Magasin Spring.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här