Racerapport Kvarnsvedenspelen

0
64


I söndags befann jag mig i Dalarna och passade då på att delta i Kvarnsvedenspelen som gick i Borlänge. Det var även DM men då jag tävlade för Bålsta IK var jag utom tävlan vilket spelade mindre roll för mig då syftet var att slå ett 25 år gammalt klubbrekord i m35. Distansen var 10 000 m och alla klasser hade gemensam start vilket ledde till många varvningar men fungerade ok ändå.

Vädret var härligt med blåst och regn vilket knappast ledde till överhettning men inte heller optimalt men när får man det?

Visste på förhand att det iaf skulle komma några löpare i min fartgrupp bl.a Håkan Eriksson från Malung och hoppades därför kunna få lite draghjälp. Starten gick och vi blev ganska snabbt en grupp på fyra st som öppnade i jämnt bra tempo runt 3:25-3:30 km.

Efter (tror jag) ca 3,5 km var det min tur att gå upp och dra men då blev det en liten lucka och jag insåg då att det var bara att börja räkna varv. Passerade första fem på 17:12 och det var en bra öppning och sen kom de jobbiga varven mellan 6-8 km som jag tappade lite tid på. Jag höll dock ihop det och lyckades gå i mål på nytt pers på 34:33.

Tidigare klubbrekord låg på 35:13 så det tog jag med marginal vilket var kul.

Nytt försök mot ett nytt klubbrekord blir i augusti på Sommarspelen då 5000 m ska avverkas.

 

På återhörande

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här