Recension Nike Zoom Fly 3

0
523
Nike Zoom Fly 3 – Racer Blue/White-Wolf Grey-Black eller blå med vit o svart sula typ.

Nya skor har införskaffats och denna gång behövdes en mängdsko som klarar de flesta olika farter.

Jag har sedan tidigare Zoom Fly 2 Flyknit och varit relativt nöjd med dom även om greppet på yttersulan samt hälgreppet lämnade en del att önska.

Den tredje generationen Zoom Fly har ännu mera stack height (36/28 mm enligt vissa sidor) vilket jag nu som gubbe gillar mer och mer.

Beställde mitt par från en butik i England för ett bra pris och tog en halv storlek större än vanligt då jag läst att de ska vara lite små i storlekarna.

Jag har 40,5 i mina Next% men de är nästan i tightaste laget så tänkte att 41 skulle vara lagom.

Jag fick hem dom och drog ut på tröskelpass direkt.

Storleksmässigt är dom nog true to size så inte lika tighta som Next% tycker jag.

De insydda kuddar som återigen Next% har finns inte på Zoom Fly tyvärr utan endast en mindre korv med stoppning.

Det tog inte många steg innan jag förstod att hälgreppet inte är speciellt bra på dessa heller tyvärr men då hälkappan är ganska mjuk har jag iaf inte upplevt några problem.

Överdelen har Nikes ”nya” (skon släpptes ju för rätt länge sedan) vaporweave. Den känns bra även om den inte verkar så formbar men då jag som sagt köpte en storlek större finns ganska gott om utrymme för framfoten och något behov för att formas/töjas behövs inte.

Den tjocka mellansulan ihop med den inbakade carbonplattan behöver några mil för att masseras upp och de första passen kändes de faktist rätt hårda.

Jag har använt dom till det mesta, långpass, fartpass, inne och ute och de har fungerat bra till det mesta.

Lite för tunga på vågen tycker jag.

De har gått upp lite i vikt sen tvåan vilket känns mer när man håller de i handen än på fötterna då de har bra driv i sig. De är dock lite för tunga för att få snöras på under tävling.

Vintern som uteblivit har gjort att det fungerat bra att springa i dessa hela tiden så länge underlaget varit asfalt eller bättre torrare grusväg.

Bättre än förra Zoom Fly men lite mer grepp önskas.

Greppet är aningen bättre än tidigare modell men inte så man jublar direkt och en sula likt den på Pegasus hade varit perfekt för att kunna få ut lite mer av dom.

Sammanfattning i en mening:

Dåligt hälgrepp, en yttersula som mestadels är för asfalt, bra dämpning när de är inkörda samt att detta är skor som funkar till det mesta.

Är de värda de ca 1700:- som är ord. pris? Tveksamt men letar man lite går det ganska lätt komma ner under 1200:- och då är det iaf ok.

Tänkte att jag har hyfsad uppsättning med skor för detta år men detta måste vara ett att de mest spännande säsongerna för skonördar då alla stora märken släpper sina superskor.

Om det leder till några nya par återstår att se men Sauconys Endorphin Pro (kolla) och Brooks Hyerion Elite är intressanta även om de första testerna på Brooks verkar sådär.

På återhörande

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här