Recension Nike ZoomX Invincible

0
896
En varjedagVaporfly?

Ett par skor som jag längtat efter i år var Nikes nya Invincible, en mängdsko med mycket sula och med det mjuka gosiga skummet ZoomX som jag sedan tidigare har i mina Vaporfly och Alphafly. Beställde på Top4Running för ett betydligt bättre pris än hos Nike (obs! ej sponsrat).

Jag har legat lite mellan 40,5-41 i de senaste paren men valde de större denna gång, tror dock att en halv storlek ned inte varit något problem. Den väl vadderade hälkappan, breda skosnörena mm gör att foten låses fast bra men för mig lite väl stor plats i framfoten. Överdelen är skön och vadderad i övrigt men gissar att den man bli varm i sommar.

Vikt par storlek 41, varken tungt eller lätt.

Det var främst mellansulan som avgjorde köp, 36,6 mm material i hälen och 27,6 mm i framfoten enligt Nike. Första stegen är såå härligt och påminner om samma upplevelse när jag testade Hoka One One Clifton 1 första passet. Gissar dock att i en direkt jämförelse nu så står sig Clifton lite sämre än då.

Skulle skorna leverera långpass med ett leende då?

Nja inte helt klart ännu, en viss domnad har upplevts på några längre pass och framfoten känns inte så dämpad efter några mil. Som om att sulan tryckts ihop lite mer än man är van vid men jag tycker att de flesta skor känns hårda efter några timmar.

Jag har kört väldigt blandat med pass i skorna, långpass, längre tröskel samt i fredags även kortare 700 m intervaller och de funkar förvånansvärt bra faktiskt. Inga problem med något, ZoomX-sulan med sin väldigt bra energiåtergivning gör att de funkar på snabbare pass också.

En sak man undrar lite är över livslängden, Vaporfly och övriga tävlingsmodeller har väldigt kort livslängd enligt Nike även om de jag har överlevt långt över 25 mil. Sulan på de jag haft längst har dock inte samma studs längre. Yttersulan har små ”nubbar” samt extra förstärkningar vid häl och tårna. Jag som sliter hälar tror dock att sulan inte kommer vara fräsch så länge och jag såg slitage redan efter 50 km.

Förstärkning på utsatt ställe på hälen.

Sammanfattning:

Skön, dämpad sko som passar till mycket. Livslängden återstår att se hur mycket man får ut av dom, priset är rätt saftigt (2049:- hos Nike). Dessa kommer rulla fortsättningsvis till alla möjliga pass men än så länge är mina Saucony Triumph 17 kung på långpasstronen.

Simma lungt

Tjockt med härligt ZoomX, färgkombon är väl sådär men inget jag bryr mig om på ett par mängdskor.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här