Trappa upp

0
712

April april, vintern rasat osv. Träningen rullar på. Sen årsskiftet har jag legat stabilt kring sjumilaveckor. Det känns lite i minsta laget, har nog motivation att springa det dubbla. Men jag håller mig i skinnet. Handbromsen i. Safety first. Plus att det är smidigt att kunna svara ”en mil om dan” när nån frågar hur mycket man springer. (Men det är aldrig nån som frågar.)

Det är ganska långsamma mil som har avverkats också, det mesta har varit lugn distans. Tanken nu inför Q2 är att trappa upp lite när det gäller intensitet och börja köra intervaller igen. Nöjer mig nog med cirka ett pass i veckan. Tjuvstartade intervallträningen härom dan då jag hade vägarna förbi Kumla. Där finns Kvarntorpshögen med en utmaning som kallas ”besegra trappan”: man ska uppför trappan, vidare till toppen av kullen och sen tillbaka ner längs en väg, tio gånger, totalt 11 km. Det tog mig 65 minuter vilket inte säger mig nånting förutom att rekordet är på 55.nånting. En minut sämre per varv känns ju svagt, hade nog velat gå under timmen i alla fall. Så går det när man bara har fistränat en hel vinter. 

Stairway to heaven. Efter 427 trappsteg väntar en belöning i form av olika konstverk och en illaluktande utsikt över Närkeslätten.

Men jag har aldrig tidigare kommit ut skadefri på andra sidan av en vinter med så här många kilometer i benen, så det bådar ju gott för fortsättningen ändå. Det vore kul att se vad jag kan göra för tider i sommar med ett halvårs kontinuitet på den här träningsmängden. En oprövad metod för mig, milen brukar fördelas rätt ojämnt över året av olika anledningar. Kommer säkert inte få till det nu heller, det känns som en jinx att bara tänka på att tävla till sommaren. Människan spår, gud rår. Blir jag inte skadad åker jag väl på coviden istället. Eller så ställs loppen in. I det sistnämnda scenariot vet jag i alla fall vad jag gör: åker tillbaka och tar revansch på Kvarntorpshögen!

En utflykt på Sörmlandsleden mellan Nyköping och Trosa drev upp volymen en vecka, men äventyrslöpning bokförs ju på ett specialkonto så jag sov med gott samvete, som ensam gäst här på Bränneriets vandrarhem vid Nynäs slott.

 

Föregående artikelRecension Nike ZoomX Invincible
Nästa artikelTrailvecka i Varberg med omnejd!
Namn: Eskil Persson Född: 1977 Bor: Stockholm Klubb: Hammarby IF Favoritsträcka: Längs en sandstrand Vill med löpningen: Bli snabbare och se mig omkring Roligaste löparminne: Barfota runt Gotska Sandön ligger bra till Meriter: Har ätit 84 sushibitar på en lunchbuffé Personliga rekord:  3000 m - 9:00 (2019) 5000 m - 15:46 (2022) 10000 m - 33:21 (2021)  10 km - 32:36 (2022) Halvmaran - 1:12:39 (2022) Lidingö - 1:58:58 (2018) Maraton - 2:39:03 (2022) Ser fram emot: Härliga tider

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här