0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Rekordförsök på nattsvart Stockholms Stadion

Rekordförsök på nattsvart Stockholms Stadion

Den 1 november släcks ljusen på Stockholms Stadion och strålkastarna riktas mot den svenska löpareliten. Då arrangeras för första gången Stadium Night Run powered by Asics. En digital löparkväll med Jessica Almenäs som direktsänds från Olympiastadion. Under kvällen springer supertalangen Emil Millán de la Oliva för att slå ett 44 år gammalt svenskt rekord.

Stadium Night Run powered by Asics är ett event som vill sätta den svenska löpareliten i fokus och samtidigt ge inspiration till nybörjare och löparentusiaster runt om i landet. I det två timmar långa livesända programmet, med Jessica Almenäs vid rodret, kommer allt inom löpning att avhandlas. Från träningstips till intervjuer med löparprofiler och det senaste inom skor och kläder.

– Det här är vårt sätt att sprida löparinspiration runt om i hela Sverige, nu när kylan och mörkret kryper på. Med ett brett programinnehåll är detta också ett sätt för oss att nå olika typer av löpare, i alla nivåer: från de som precis börjat till den yttersta eliten, säger Robin Liljestrand, Brand Engagement Manager på Stadium och fortsätter:

– Löparnörd som jag är, ser jag själv väldigt mycket fram emot de både loppen på 5 000 meter som kommer genomföras i ett nedsläckt Stadion. Jag lovar att det kommer bli något utöver det vanliga, både för löparna och de som följer loppen via vår livesändning.

Emil Millan de la Oliva siktar på att knäcka Anders Gärderuds svenska rekord på 5 000 meter. Arkivbild: Deca Text&Bild

Stadium Night Run gästas inte bara av den svenska löpareliten. Under kvällen medverkar även Runacademy, Sveriges största löparpodd ”Spring Snyggt med Jesus och Manne” och löparlegenden Lorenzo Nesi. Hela sändningen kröns av två elitlopp på 5 000 meter. Där eliten för både damer och herrar kommer att springa i ett helt nedsläckt Stockholm Stadion. Några av de 22 löparna som kommer att delta är Lovisa Lindh, Hanna Hermansson, David Nilsson, Mohammad Reza och Emil Millán de la Oliva. Den sistnämnde siktar på att slå Anders Gärderuds svenska rekord på 5 000 meter som lyder 13.17,59. Ett rekord som stått sig sedan 1976. Emil har i år satt personligt rekord på distansen med 13.29,59.

– Det är ett 44 år gammalt rekord, så det har stått sig av en anledning. Jag har redan dubbelt svenskt rekord men det här känns större. Det ska bli intressant att se om mörkret påverkar, men jag tror på mig själv och att jag kommer klara det, säger Emil Millán de la Oliva.

Stadium Night Run kommer att livesändas på Stadiums Facebook den 1 november, 18.00–20.00.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Föregående artikelTräning på tv
Nästa artikelReflexbana!

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång!

0
Snart trycks adresserna på #1 2021, är du med? Annars, du har några timmar på dig....

FÖLJ OSS

8,668FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Ur spår?

0
I princip hela landet är väl täckt av snö nu. Känns kul, och ovanligt. Löpare föredrar ju i regel barmark men jag är nog...

GPX-myset

Recension Nike Tempo Next%

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X