Sandbäckens Norrköpingsstafetten ett event värt att växa

  0
  77

  Onsdag kväll 7 juni arrangeras Sandbäckens Norrköpingsstafetten i den östgötska metropolen. Spring har tagit pulsen på tävlingsledaren Mikael Grip, som gärna ser fler deltagande lag.

  Ärla IF var snabbast i mixedklassen i Sandbäckens Norrköpingsstafetten 2022. Arkivbild: Magnus Andersson

  – Som vanligt är det för få lag anmälda vid den här tiden för att jag ska vara helt nöjd. Många anmäler sig toksent. Men till slut brukar det bli 150-200 lag, det vill säga 600 till 800 deltagare, men vi hoppas på ännu fler. Konceptet är värt det. Fyra kilometer kan alla jogga eller springa, säger han.

  Alla skolklasser och ungdomsföreningar deltar helt gratis i Sandbäckens Norrköoingsstafetten. Arkivbild: Magnus Andersson

  Vad har ni gjort för att locka fler lag än vad det brukar vara?

  – Vi har sänkt den ordinarie anmälningsavgiften från 800 kronor till 600 kronor, det vill säga 150 kronor var, eftersom det är fyra personer i ett lag. Den billigare anmälningsavgiften gäller fram tills den 29 maj, då vi höjer till 800 kronor. Tack vare ett samarbete med Fiskeby Board erbjuder vi helt gratis anmälan till alla skolor och ungdomsföreningar. Det är ett fantastiskt samarbete och chans för skolor och föreningar att svetsa samman sina lag och klasser, oavsett vilken idrott de normalt sysslar med.

  Den före detta storlöparen Alfred Shemweta, bland annat två gånger vinnare av Stockholm Marathon, är lärare på Fria Läroverken i Norrköping, som kommer med flera lag till Sandbäckens Norrköpingsstafetten. Arkivbild: Magnus Andersson

  Hur ser upplägget ut i Sandbäckens Norrköpingsstafetten?

  – Det är start, växling och mål på en yta i Folkparken i Norrköping. Deltagarna springer rakt igenom partnerbyn, vilket ger en bra stämning och lagsammanhållning när lagkompisarna kan heja fram dig på nära håll. Upplägget handlar om 4×4 kilometer, där man är ett lag med fyra personer som springer samma fyrakilometerssträcka. Det finns damklass, herrklass och mixedklass med eller utan tidtagning. Vill ditt lag gå, så gör ni det gemensamt på första sträckan. I mixedlaget kan det vara två damer och två herrar, eller en dam och tre herrar, eller tre damer och en herre.

  Efter att ha fått medaljen runt halsen är det dags för picknick i gröngräset i Folkparken. Arkivbild: Magnus Andersson

  Hur ser banprofilen ut?

  – Det är till största delen parkmiljö och en flack bana. I slutdelen av bansträckningen är det dock en rejäl uppförsbacke, men då är man ju nära växlingen och målet.

  Vad får jag som deltagare i Sandbäckens Norrköpingsstafetten?

  – Förutom en skön sommarkväll med härlig laganda, så får alla deltagare en god pasta med dryck från ICA Kvantum Mirum Galleria att avnjuta i gröngräset. Alla får också medalj som i år sponsras av Thorell Revision. Utmed banan finns det flera musikstationer, som ger bästa peppen under löpningen.

  Många företag tar chansen till en schysst AW med motion, mat och dryck. Arkivbild: Magnus Andersson

  Har ni ett prisbord?

  – Ja, men vi har inga prispengar till de snabbaste lagen, däremot har vi jättefina prestationspriser till de första lagen i varje klass. Dessutom lottar vi ut mängder med priser, som vilket lag som helst kan vinna oavsett hastighet i loppet. Bland annat kommer ett lag vinna fyra årskort på World Class, till ett sammanlagt värde av 26 000  kronor. Hoka är också med och lottar ut fyra par löparskor till ett lyckligt lag till ett värde av 8 000 kronor.

  Tjalve var snabbast i damklassen 2022. Arkivbild: Magnus Andersson

  Lycka till med eventet den 7 juni!

  – Tackar, det ska bli riktigt kul, sammanfattar Mikael Grip.

  Till hemsidan för Sandbäckens Norrköpingsstafetten: 

  Direkt till anmälan för Sandbäckens Norrköpingsstafetten: 

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här