Satsar Lisa Ring på SM-guldet i Asics Stockholm Marathon?

  0
  164

  Kan och vill Lisa Ring, IK Nocout.se, vinna SM-guld i maraton i Asics Stockholm Marathon?

  Lisa Ring kan vinna sitt första SM-guld på lördag. Arkivbild: DecaText&Bild

  Lisa, som utvecklats enormt det senaste året, har visat fin form den senaste tiden. Självklart är huvudfokus på starten i friidrotts-VM i London i augusti på de 42 195 meterna. Men kan hon motstå frestelsen att vinna ett SM-guld?

  2.37.27 lyder hennes prydliga personliga rekord från Barcelona Marathon i mars där hon kom på sjätteplats. Med den kapaciteten är Lisa favorit till SM-guldet. Men vågar hon satsa fullt ut med tanke på att det är bara är lite drygt två månader kvar till VM?

  Isabellah Andersson, som abonnerat på SM-gulden i maraton, kommer inte till start. Inte heller VM-klara Louise Wiker, Hässelby SK, startar på lördag.

  Lisa Rings främsta utmanare borde vara Charlotte Karlsson, Hässelby SK, som vann SM-guld i maraton 2012. Men Charlotte har inte riktigt varit på samma höga nivå som vanligt hittills den här säsongen.

  Charlotte Karlsson, Hässelby SK, vann ett SM-brons i maraton förra året och guld 2012. Vilken valör blir det på lördag?

  En annan löpare som har haft en makalös utveckling det senaste halvåret är Ida-Maria Nicklasson, Finspångs AIK. Ida-Maria som bara tränat i organiserad form i två år vann nyligen ett SM-silver i halvmaraton i GöteborgsVarvet. De 24 maj pressade hon Lisa Ring och var bara åtta sekunder efter henne i ett stadslopp på drygt sju kilometer i just Finspång.

  Nu ska man inte lägga för stor press på Ida-Maria som inte sprungit många maror i sitt liv. Men personbästat på tre timmar lär ryka all världens väg.

  Hanna Lindholm, Huddinge AIS, och Mikaela Larsson, Spårvägens FK, är också givna medaljkandidater. Vad kan trion Mikaela Kemppi, Örebro AIK, Jenny Wikedal, IFK Umeå och Sofie Nelson, IF Göta göra?

  I OMT Finspångs Stadslopp avgjorde Lisa Ring till sin fördel under de sista kilometerna, men Ida-Maria Nicklasson, i gul tröja bakom Lisa, var bara åtta sekunder bakom i mål. Arkivbild: Holgersson&Loftenius

  Ultrastjärnan Frida Södermark, Tjalve IF Norrköping, är också i toppslag och på jakt efter sitt personliga rekord 2.51 vilket kan räcka en bra bit i den svenska resultatlistan.

  Alice Kibor, Kenya, med startnummer 101 kan mycket väl ta hand om totalsegern. Kibor har 2.32.29 som personligt rekord från Marrakech Marathon i vintras. Etiopiskan Konjit Tilahun har ett bättre personbästa med 2.28.11 från Dubai 2014 och borde kunna utmana om segern.

  Till startlistan:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här