Snabba SM-vinnare i halvmaraton

  0
  892

  Det blev två överlägsna vinnare när SM i halvmaraton avgjordes på Stora Holms trafikövningsplats, en mil norr om Göteborg.

  SM-vinnaren Sarah Lahti, flankerad av silvermedaljören Hanna Lindholm till höger och bronsmedaljören Sanna Mustonen. Foto: Deca Text&Bild

  Sarah Lahti, Hässelby SK, var mest offensiv av de svenska löparna och hängde med den internationella täten så länge hon orkade. Tio kilometer passerade täten på 33.36, med Sarah i direkt närhet. Halvmaraton-SM löptes sju varv på en trekilometersslinga. En bit in på sista varvet ryckte slutsegraren Beatrice Cheserk, Kenya, åt sig en ledning som hon kunde förvalta fram till 1.10.30. Även på andra och tredjeplats blev det kenyanskt, innan Sarah Lahti sprang i mål som totalfyra och guldmedaljör i SM med 1.10.52.

  SM-silvret gick till Hanna Lindholm, Huddinge AIS, med 1.12.35. Sanna Mustonen, Hässelby SK, vann bronset med 1.14.25. Charlotta Fougberg, Ullevi FK, var också med i kampen om medaljerna, men Charlotta bröt loppet efter cirka tolv kilometers löpning.

  SM-guldmedaljören Samuel Tsegay i mitten. Till höger silvermedaljören Samuel Russom och till vänster bronsmedaljören Mustafa Mohamed, Foto: Deca Text&Bild

  I herrklassen öppnade Samuel Tsegay, Hälle IF, optimistiskt och var med de internationella topplöparna vid tio kilometer som passerades på 28.41. Alfred Kipchirchir, Kenya, stormade sedan fram till seger med 1.00.58.

  Samuel Tsegay slutade på en total fjärdeplats och kunde ohotad vinna SM-guldet med 1.02.03 på de 21 097,5 meterna.

  Samuel Russom, Hässelby SK, tog hand om silvret med 1.03.48. Mustafa Mohamed, Hälle IF, bärgade ytterligare en SM-medalj till sin stora samling genom att vinna SM-bronset med 1.05.33.

  En betydligt större, sett till antal deltagare, halvmara avgjordes på lördagen i Stockholm. Olle Walleräng, Spårvägens FK, segrade i Ramböll Stockholm Halvmarathon med 1.06.06. Damklassen vanns av Sara Trané, Fredrikshofs IF, med 1.20.13.

  Totalt sprang nästan 4 000 deltagare i mål i Ramböll Stockholm Halvmarathon.

  Resultat, SM halvmaraton: 

  Resultat, Ramböll Stockholm Halvmarathon:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här