Racerapport Norasjön Runt

4
837

Att hitta lopp att delta i under denna helg var inte något problem direkt med en överfull kalender. Valet föll dock på Norasjön Runt utanför Örebro som dessutom hade fått SM för oss veteraner.

En halvmara var distansen och jag och klubbkompisen Göran (6:a M45 på starka 1:24:12) åkte dit för att representera Bålsta IK.

Jag hade tittat på filmer på tuben från loppet och sett att banan är kuperad samt med rullande terräng så trodde jag visste vad som väntade.  Efter Jönköping halvmarathon skulle allt vara lättare.

Innan start börjar det dugga lite och temperaturen samt vinden var perfekt. Regnet tilltog dock och blev lite väl mycket i slutet men man kan inte få allt och efter solgassande lopp var detta att föredra.

Hitorpsbacken

Hur som helst så går starten och planen var lugna 3:45 på första km och sedan ta det lugnt uppför Hitorpsbacken som kommer efter ca 1,5 km.  Det sprack hyfsat omgående med 3:28 på första och sedan ville jag hålla mig med den grupp där jag trodde tvåan och trean i M40 befanns sig så det var bara att ligga i lite extra.

Efter backen var avklarad bar det utför med lite grus och då bildades en liten klunga med bl.a mig Fredrik Johansson Örebro samt Elias Zika IF Start varav den senare även sprang i min klass. Efter ytterligare några km gick Christoffer Skantz IF Göta Karlstad förbi och jag såg min chans att hänga på för att om möjligt gå ifrån Elias. Detta samtidigt som Daniel Oltegen Lidköpings VSK var inom ca femton sekunder före.

Christoffer matar på bra och vi får en lucka bakåt med tar inte in framåt och jag är lite starkare i backarna uppför och han nerför. Vid 12 km kommer en svacka som håller i sig några km men farten är fortfarande ok. Luckan bakåt nu är ca tjugo sekunder vilket knappast känns tryggt. Banans rullande terräng är tuffare än förväntat både uppför men också nedför där låren får sig en rejäl omgång. Gissar att vid ca km 15-16 har jag en liten lucka bak till Christoffer och även en längre bak till jagande, framåt växer det lite tyvärr och nu är det bara hålla i. Sista tunga backen innan ca 18 km och sedan är det utför där Christoffer hittar kraft och går förbi hårt och lämnar mig. Tacksamt är ändå att sista tre är lättlöpta och lite tid kan plockas på snittfarten. Sista kurvan och in på upploppet och i mål på 1:18:23, en tid jag faktiskt är nöjd med på denna bana och efter detta lite sämre år.

Under sista fem innan Christoffer flyger förbi.

Väldigt osäker på min placering är det en spänd väntan innan resultaten kommer upp och en bronspeng är bärgad. Åt Fredrik Eriksson IK Akele på 1:13:20 fanns ingen att göra och Daniel var starkare men iaf nästan inom räckhåll med 1:17:45. Totalt fjortonde man i detta starka startfält är också godkänt.

Många sjukt bra resultat måste man ändå säga med den tuffa banan så stort grattis till alla deltagare.

I övrigt ett trevligt och bra uppstyrt lopp med gamla anor som är väl värt ett besök men mer för de fina vyerna och hårda banan än för snabba tider.

Nu blickar vi mot Stockholm tror jag.

Energiintaget blev som följer: Innan Umara Intend Shot, under Umara Gel Hallon utblandat i vatten på vätskestationerna samt en Umara Gel Citron.

Bronspeng och presentkort på Ica, trevligt.
Bronspeng och presentkort på Ica, trevligt.

Fullständiga resultat på länken nedan.

PE Timing (pe-timing.se)

4 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här