spot_img
0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

HemBlogginläggSpringa med indianer - Ultra Maratón Caballo Blanco

Springa med indianer – Ultra Maratón Caballo Blanco

Äntligen kan det stora löparäventyret börja. Timmen är tidig när jag kliver in på Arlanda. Det närmar sig examen efter månader av förberedelser. Okej, förberedelserna kunde väl varit bättre med tanke på att jag ska springa åtta mil i upp till 40 graders värme på hög höjd.  Självaste chefredaktören Nilensjö drog på munnen när han för två veckor sedan frågade om jag sprungit någon ultra förut och jag svara att jag skulle springa fem mil till helgen. Jag tror på varierad träning och har ett antal andra lopp i ryggen som Iron Man och nu senast Engelbrektsloppet på skidor. DÅ jag förstått att ultralöpning är något helt annat känner jag stor respekt och är fast besluten att ta det riktigt lugnt.

Häng med till Tarahumaraindianernas förtrollade dalgångar i ett avlägset hörn av Mexikanska Copper Canyon. Själva tävlingen, Ultra Maratón Caballo Blanco, är indianernas lopp, alla som deltar får majsransoner från donationer under året och från tävlande västerlänningar. Mest känt är givetvis loppet från löparbibeln Born to run där Tarahumaraindianerna och loppet spelar en central roll.

Time to fly – Hola Mexico!

 

Daniel Broberg
Daniel Broberg
Daniel Broberg är hängiven barfotalöpare sedan fyra år. Han skriver här om kärleken till löpningen och minimalistisk träning. Inga frågor är för små eller stora så länge de relaterar till bara fötter. Det kan handla om träning, forskning och prylar samt hur man kan förebygga skador som barfotalöpare. Spring som en människa – spring barfota!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång!

0
Snart trycks adresserna på #1 2021, är du med? Annars, du har några timmar på dig....

FÖLJ OSS

8,687FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Trappa upp

0
April april, vintern rasat osv. Träningen rullar på. Sen årsskiftet har jag legat stabilt kring sjumilaveckor. Det känns lite i minsta laget, har nog...

Ur spår?

GPX-myset

Recension Nike Tempo Next%

- Annons-

PODCAST

X
X