Sunneborn fick ärofyllt pris

  0
  55

  Mattias Sunneborn har tilldelats Torsten Carlius Fair Play Award 2015 av European Masters Athletics, EMA, den europeiska veteranfriidrottsorganisationen. Mycket mer om Mattias kan ni läsa i nya numret av Magasin Spring som precis har kommit ut. Där finns ett stort reportage där vi följt den populära friidrottaren i 24 timmar.

  stafett, 4x400 meter, svenskt o nordiskt veteranrekord, (32829), Mattias Sunneborn, Spårvägen FK,
  Mattias Sunneborn har tilldelats Torsten Carlius Fair Play Award 2015. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Priset, som delades ut första gången 2007, är instiftat till minne av Torsten Carlius som var en av veteranfriidrottens främsta ledare genom tiderna.
  – Jag är mycket stolt och hedrad av att European Masters Athletics beslutat att tilldela mig Torsten Carlius Fair Play Award 2015. Det är för mig viktigt att förmedla den känsla av fair play och rättvisa som den erkände ledaren Torsten Carlius hade som måttstock under hela sin tid som engagerad inom veteranverksamheten, säger Mattias Sunneborn i ett pressmeddelande.
  Den svenska veteranfriidrotten är på frammarsch och Mattias Sunneborn har de senaste åren blivit en allt större profil för veteranfriidrotten och också förespråkare för ett livslångt friidrottande.
  – För mig är ett livslångt idrottande något mycket positivt och jag hoppas att veteranfriidrotten framöver får det stöd den förtjänar, berättar Mattias till friidrott.se.
  Svensk Friidrotts veterankommittés ordförande, Ivar Söderlind, är stolt över att en svensk veteranfriidrottare har tilldelats ett så erkänt pris.
  – Vi inom svensk veteranfriidrott är mycket stolta över att Mattias tilldelats Torsten Carlius Fair Play Award 2015. Torsten Carlius var en stark ledarprofil inom veteranfriidrotten som var uppskattad över hela världen. Under de senaste åren har Mattias Sunneborn tydligt bidragit till en positiv utveckling av veteranfriidrotten och det är fantastiskt att se hur han får många av vännerna inom vår verksamhet att växa, inte bara som utövare och ledare utan även bredare som människor, säger han.
  För en vecka sedan blev det känt att Svensk Friidrott tillsammans med Göteborgs Stad och Göteborgs Friidrottsförbund kommer att ansöka om att få arrangera veteran-VM 2020, ännu ett steg i att stärka veteranfriidrotten i landet. Ett mästerskap som Mattias Sunneborn förstås siktar på att delta i.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här