Syskonen Kleist starkast i Stockholms Brantaste

  0
  43

  I dag avgjordes den fjärde upplagan av Stockholms Brantaste och det blev återigen deltagarrekord. Segrare blev inte helt oväntat syskonparet Kleist, Anders och Cecilia.

  2CEB5358-DA4C-4D6C-A172-749B7BDA002C-4D6C-558x558
  Cecilia Kleist tog på lördagen sin tredje seger i Stockholms Brantaste.

  Backlöpning har länge varit en populär träningsform i Sverige och i Norge finns det mängder av tävlingar ”motbakkelöp”. I och med att Stockholms Brantaste har blivit ett allt större lopp har även backlöpning etablerats som en av de nya växande löpargrenarna i Sverige.
  I Stockholms Brantaste gäller det att besegra Hammarbybacken tre gånger. Totalt handlar det om att klara av 255 höjdmeter fördelade på 3,3 kilometer. I år genomfördes tävlingen för fjärde gången och det blev återigen deltagarrekord med lite drygt 1 100 anmälda deltagare.
  I herr- och damklasserna fanns en och annan elitlöpare i startfältet och det var de favorittippade syskonen Anders och Cecilia Kleist som tog hem segern. Anders var med sina 14.05, cirka 20 sekunder ifrån sitt egna två år gamla banrekord. 33 sekunder efter Anders kämpade sig Jan Troeng, OK Linné, in på andra plats och ytterligare 24 sek efter knep Martin Öhman, Hellman & Wass AB, tredjeplatsen.

  IMG_0402
  Brorsan Anders ville inte vara sämre och vann även han sin tredje seger i den hårda utmaningen.

  I damklassen tog Cecilia en återigen en klar seger. Trots en vurpa redan i starten repade sig den tvåfaldiga segrarinnan i Stockholms Brantaste och vann med hela 52 sekunders marginal på tiden 16.50. Tvåa var Sofie Sifver, IFK Lidingö SOK, och trea Anna-Karin Strömstedt, IFK Lidingö, på tiderna 17.43 respektive 18.04.
  Det var tredje segern i Stockholms Brantaste för både Anders och Cecilia Kleist. Det råder alltså ingen tvekan om att de två är Sveriges allra kvickaste backlöpare.
  För de flesta av deltagarna handlar Stockholm Brantaste om en rejäl utmaning med snabbt hög puls.
  En av alla kämpande deltagare sammanfattade väl den tuffa utmaningen, när han vid målgång utbrast: ”Fy fan, det var bland det värsta jag gjort! Usch va kul!”

  Resultat, Stockholm Brantaste 2015:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här