Trail för första gången

0
203

Första gången, men inte sista.

Spring har redan från början haft mycket trail, en löpform som vinner mark och många nya löpare. Ett annorlunda sätt att tävla, i mina ögon upplevelselöpning där klockan inte är det primära. Jag som drivs av tider är naturligtvis intresserad – vem springer dessa lopp, hur är stämningen, hur tufft är det?

bockstentrailrun2

Kollade min tävlingskalender, kollade på Springs löparkalender efter några möjliga helger och hittade ett helt nytt lopp, premiär den 4 juli 2015, Bocksten Trailrun.

Besökte deras hemsida och de första jag ser är en vision, det angreppsättet är jag svag för – så ska det se ut:

Bocksten TrailRuns vision

”Vi fick idén till detta lopp efter många härliga upplevelser i dessa fantastiska bokskogar som erbjuder superfina stigar. Njut av sjungande bokskogar, trolska granskogar, glittrande sjöar och många härliga höjdmeter. Loppet är i huvudsak ett motionslopp men vi har tidtagning och resultat då vi av erfarenhet vet att många ser en utmaning i att springa mot klockan.”

Vackert – jag får upplevelser och jag får en tid, vad kan bli bättre? Kontaktade arrangörerna, där släkten Skärbäck verkar vara insyltad i allt, sådant gillar jag också. Här finns det passion.

bockstentrailrun

Jag anmäler mig till 20km rundan men bestämmer mig för att göra ett jobb, det vill säga strunta i klockan utan istället springa runt och filma. De beskriver rundan enligt följande:

Bocksten TrailRun 20 km

”En utmaning utöver det vanliga! En imponerande höjdprofil på över 400 höjdmeter och en bansträckning som erbjuder härliga stigar, grusvägar, sjöutsikt och trolska granskogar. Denna bana passerar fem vackra sjöar på sin kuperade väg mot målet i Åkulla. Banan är snitslad med gulröda band och markerade med pilar i vägskäl.”

Obligatorisk utrustning:
– Karta
– Mobiltelefon
– Dauerbinda

Wow – nu kör vi…

Har kontakt med en av de löparna jag tränar i Springs regi, hon är i närheten och hänger på. Jag får alltså förmånen att följa en löpare som också gör sin premiär på trail, en löpare som är god för ca 1:30 på halvmaran.

Loppet kan ni se delar av i filmen här.

På grund av problem med markägare så blev det ca 21,5km lång, tjejen jag sprang med har 2:01, dvs 30 minuter långsammare än en vanlig halvmara. Tiden räckte till en 6:e plats i damklassen, stark premiär!

Det var tufft, mycket på grund av värmen, men det var ändå mer löpning än jag trodde… en form av snitslad orientering. Arrangemanget är väldigt bra, trevligt ställe, trevliga människor.

Nästa år blir det utan kamera och klockan på armen, sub 1:45?

Föregående artikelBlodomloppet mot rekord
Nästa artikelVansbro marathon och en roadtrip i Dalarna
SPRINGaren Namn: BG Nilensjö. Född: 1963. Bor: Helsingborg. Jobb: Driver Spring Kommunikation AB. Klubb: IS Göta, ordförande och tränare. Tränare: Egen. Meriter: EM guld två gånger i militär femkamp, hyfsat bra löpare för att vara mångkampare – 8:55 3000 m, 15:20 5000 m, 31:51 på 10000 m. Som veteran över 80 SM medaljer, ett antal skånska rekord och två svenska rekord i M50, 34:05 på 10 km landsväg och 16:36 5000 m inne + ett VM brons. Favoritsträcka: 3000. Personliga rekord: I M50, 9:28 på 3000 m, 5000 m 16:27, 10 km 34:05, halvmaraton 1:15:46. Vill med löpningen: Göra milen under 35 minuter, slå rekord och hålla mig i form. Ser fram emot: Nästa nummer av Magasin Spring.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här