Tuffa fighter om SM-gulden i terränglöpning

  0
  1494

  När terräng-SM fortsatte på Grimstafältet i “lervällingen” i Vällingby blev det två spännande dueller både på dam- och herrsidan.

  Sarah Lahti drog mycket av loppet, men på slutet var Meraf Bahta starkast och vann SM-guldet på tio kilometer terränglöpning närmast före Sarah. Foto: Deca Text&Bild

  Meraf Bahta, Hälle IF, börjar mer och mer hitta tillbaka till storformen. På lördagen vann hon SM-guldet i ohotad stil på fyra kilometer. När det på söndagen var dags för tio kilometer och fem varv på den tunga banan så utmanades hon av Sarah Lahti, Hässelby SK. Sarah drog mycket i täten, men på slutet kunde Meraf avgöra till sin fördel och vinna med tiden 35.00. Sarah tog hand om silvermedaljen med 35.05. Dessa två stod i en klass för sig. Bronsmedaljen gick till Anastasia Denisova, Sävedalens AIK, med 36.28.

  Samuel Russom och Samuel Tsegay slog länge följe, men på slutet hade Samuel Tsegay mest kraft kvar i benen och vann SM-guldet på tio kilometer terränglöpning. Foto: Deca Text&Bild

  I herrloppet över samma distans blev det på nytt en kamp mellan Samuel Tsegay, Hälle IF, och Samuel Russom, IS Göta. De har kämpat om titlar nästan hela säsongen, bland annat på SM i både halvmaraton och maraton. Tsegay var starkast på slutet och vann SM-guldet med tiden 30.46. Silvret till Russom med 30.53. 19-årige Emil Millán de la Oliva, Eskilstuna FI, blev på nytt bronsmedaljör. Nu med tiden 31.22.

  Resultat, terräng-SM 2020:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här