0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Världsrekordtempo i Valencia - igen!

Världsrekordtempo i Valencia – igen!

Det är i Valencia det händer. På söndagen gick det återigen supersnabbt på tio kilometer landsvägslöpning i den spanska staden. Nytt världsrekord och Europarekord på herrsidan, och snudd på världsrekord på damsidan.

Rhonex Kipruto i mål i Valencia med makalösa tiden 26.24 på tio kilometer landsvägslöpning.

Det är bara sex veckor sedan som Joshua Cheptegei, Uganda satte nytt världsrekord på tio kilometer landsvägslöpning i Valencia med 26.38. På söndagen var det dags för ett nytt tiokilometerslopp i Valencia.

I Valencia Ibercaja segrade 20-årige kenyanen Rhonex Kipruto med 26.24. Alltså en sänkning av världsrekordet med 14 sekunder.

Snittfarten för Rhonex blir 2.38 min/km och fem kilometer passerade han på 13.23. Rhonex avgjorde till sin fördel på andra halvan som han avverkade på 13.01.

55 manliga löpare sprang snabbare än 30 minuter. På 56:e plats hittar vi Staffan Ek, Malmö AI, som klockades för exakt 30.00.

Tvåa slutade Bernard Kimeli, Kenya, med 27.12 och trea kom Julien Wanders, Schweiz, 27.13. Julien sänkte därmed sitt eget Europarekord på distansen med tolv sekunder.

Det nya världsrekordet på tio kilometer landsvägslöpning 26.24 är bara sju sekunder från Kenenisa Bekeles världsrekord på 10 000 meter banlöpning.

Även i damloppet gick det snabbt. Sheila Chepkirui, Kenya, vann loppet med 29.46 (14.54 halvvägs). Bara tre sekunder från det gällande världsrekordet.

Tvåa slutade Rosemary Wanjiru, Kenya, 29.50 och trea Norah Jeruto, Kenya, 29.51.

Resultat: 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Föregående artikelVinterlöpning!
Nästa artikelI fäders spår för framtids segrar

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång!

0
Snart trycks adresserna på #1 2021, är du med? Annars, du har några timmar på dig....

FÖLJ OSS

8,666FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Ur spår?

0
I princip hela landet är väl täckt av snö nu. Känns kul, och ovanligt. Löpare föredrar ju i regel barmark men jag är nog...

GPX-myset

Recension Nike Tempo Next%

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X