Yoie och Leo snabbast i extrem utmaning i Yxbacken Extreme Challenge by E2C

  0
  133

  Yoie Bohlin och Leo Johansson var snabbast i årets Yxbacken Extreme Challenge by E2C. ”Ett riktigt häftigt lopp”, sa Leo med segerkransen runt halsen.

  Segrarna Yoie Bohlin och Leo Johansson på väg uppför Yxbacken. Foto: MagnusMedia

  Multisportaren Yoie, som tävlar för Hässelby SK och är bördig från Åtvidaberg, stod i en klass för sig på de fem tuffa varven. Yoies segertid blev 39.42 på de sammanlagt sju kilometerna. Yoie segrade även premiäråret och försvarade nu alltså sin titel.

  – Ett kul lopp och bra träning. Jag kommer gärna tillbaka även nästa år, konstaterade Yoie efter målgång.

  En härlig vy från Yxbacken Extreme Challenge by E2C. Foto: MagnusMedia

  Yxbacken Extreme Challenge by E2C handlar om att ta sig an den före detta alpina stjärnan Pernilla Wibergs hemmabacke Yxbacken, strax utanför Norrköping. Först uppför liftgatan, som handlar om att hantera 100 höjdmeters stigning på 350 meter för att sedan springa nerför familjebacken och sedan göra om samma procedur. Totalt fem gånger. Stenhård uppförslöpning och teknisk nerförslöpning och några hundra meter plattlöpning var alltså uppdraget denna sköna lördag. En riktig utmaning med andra ord.

  Tufft i liftgatan. Foto: MagnusMedia
  Grym vy över Bråviken på toppen av Yxbacken. Foto: MagnusMedia

  Tvåa i damklassen slutade Yevheniia Veremeienko, OK Denseln, med 44.45. Stina Eriksson, Zetterblom, tog hand om tredjeplatsen med 45.55.

  I herrklassen var det till att börja med en het kamp mellan Leo Johansson, OK Kolmården, och Freddy Leijon, Finspångs AIK Friidrott. Freddy var stark i den branta liftgatan, men Leo seglade ifatt och förbi när det blev mer nerförslöpning.

  – Jag kände mig stark och kunde dra ifrån på de sista varven. Ett riktigt häftigt lopp som också ställer krav på mental styrka, sa Leo Johansson efter prisutdelningen vid foten av Yxbacken.

  Leo Johansson i mål som vinnare i Yxbacken Extreme Challenge by E2C 2022. Foto: MagnusMedia
  Yoie Bohlin vann andra segern av två möjliga i Yxbacken Extreme Challenge by E2C. Foto: MagnusMedia

  Leo vann med tiden 35.33. Freddy noterades för 36.28 på andraplats. Trea slutade John Gruväng, Mikkeller Running Club, med 38.13.

  Totalt var det cirka 200 anmälda deltagare till den andra upplagan av Yxbacken Extreme Challenge by E2C, som avgjordes i ett härligt höstväder med 15 grader i luften.

  Resultat, Yxbacken Extreme Challenge by E2C 2022: 

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här