0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Blogginlägg Emil Mann 30 m flygande som formkoll

30 m flygande som formkoll

Jag tänkte lämna en liten lägesrapport om min träning.
I december och fram till mitten av januari tränade jag nästan inget alls på grund av olika anledningar, men tanken var att jag under den här perioden skulle ha börjat toppa formen. Istället hoppade jag direkt på själva formtoppandet för två veckor sedan och bestämde mig helt enkelt att testa formen med hjälp 30 m flygande.
Jag hade rätt låga förväntningar och hoppades att jag kanske skulle kunna göra under 3.30 som bäst, men kan ni tänka er att jag lyckades göra 3.22! Det är visserligen en bra bit från mitt pers på 3.07, men ändå väldigt nära de senaste säsongernas årsbästa kring 3.17.
På det hela är jag väldigt nöjd med att kunna sprinta så snabbt trots dåligt med träning, och även om jag ska bli långdistanslöpare så vill jag vara en snabb långdistanslöpare som kan springa 100 m flygande under 12 sekunder, vilket man absolut bör kunna göra för att bli duktig på milen. Översätter man det till 30 m flygande så ska man under 3.60. Om du har vägarna förbi Bosön kan du testa och se hur du ligger till eller så hänger du med mig dit så hjälper jag dig.

Framåt har jag gjort en spännande träningsplanering som definitivt handlar väldigt mycket mer om kondition och uthållighet än sprint och explosivitet. Sen har jag kryddat med ett par andra spännande träningsformer som det ska blir väldigt intressant och se vilken effekt de har på mig. Sprinten överger jag inte helt eftersom jag har en sista tävling kvar som sprinter i sommar. I övrigt kan jag tala om att min premiärmil blir Premiärmilen i slutet av mars. Spännande!

Emil Mann
Emil Mann
Snabba steg Namn: Emil Mann. Född: 1988. Bor: Hofors. Jobb: Översättare. Klubb: Hofors LK. Tränare: Ingen. Meriter: Distriktsmästare ett par gånger och så när en SM-final i sprint. Favoritsträcka: Än så länge måste jag nog säga 60 m, men om ett tag kommer det nog vara milen. Personliga rekord: 60 m: 7.21, 100 m: 11.33, 200 m: 22.80. Vill med löpningen: Se utveckling. Ser fram emot: Att lära mig så mycket som möjligt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Föregående artikelNorrköpings stadslopp tar täten
Nästa artikelJag är en löpare

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,657FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

”Fint att få uppleva flytet några sekunder”

0
Nyligen var jag på Stockholms Stadion för reportage med långlöparraketen Carolina Wikström. Förnuftet sa en sak, men som vanligt kunde jag inte hålla mig...

Racerapport MLM Maraton

November drain

60 minuter glädje…

Träning på tv

- Annons-

PODCAST

X
X