Följ med på träningsresa till Marrakech!

  0
  22

  Frida Södermark arrangerar många löparresor. I månadsskiftet januari/februari 2017 är hon en av tränarna som utvecklar din löpning om du följer med till Marrakech i Marocko.

  14677880_10154753872517176_392811661_o
  Frida Södermark är en av ledarna som hjälper dig att utveckla din löpning i Marrakech.

  För det första, varför Marrakech?

  – En perfekt start på året att komma till ett varmt klimat, bort från kylan i Sverige, och träna i riktigt fina förhållanden i en skön temperatur. Dessutom gillar jag att det, förutom poolhäng vid hotellet, finns mycket annat att göra mellan passen. Marocko är exotiskt och bjuder in till äventyr.

  06
  För den som vill finns möjlighet att springa Marrakech halv-eller helmarathon som erbjuder lite mer exotiska omgivningar än vad vi är vana vid i Sverige.

  Vilken sorts träning får jag som deltagare på just den här resan?

  – Du kan vara med på resan och få glädje av träningen oavsett din nivå. Vi erbjuder minst två pass om dagen där du själv väljer vilka du vill vara med på. Dessa är anpassade att spegla hur man själv kan lägga upp en hård träningsvecka och varierar snabbhetsträning och uthållighet. Marathonloppet eller halvmarathonloppet på söndagen blir antingen en del i träningen eller något du satsar på, och utefter det väljer man intensitet på den övriga träningen. Alla kommer att utvecklas som löpare och för nybörjarna har vi en ledare som kommer se till att alla blir väl omhändertagna.

  14808697_10154792204832176_605228091_o
  Frida Södermark och även Mikael Grip har varit många gånger i Marocko och speciellt i Marrakech.

  Den som vill kan alltså springa Marrakech halv-eller helmarathon söndagen 29 januari?

  – Precis, och för den som vill ha ett mål med höst-och vinterträningen så är det perfekt med ett lopp att se fram emot. Banan i Marrakech är flack och det går att göra bra tider för den som vill slå sitt personliga rekord. Det går också bra att ta loppet som en del av träningen utan att ta ut sig max. När starten går på morgonen så är det gynnsam temperatur. Hotellet som vi bor på ligger i direkt anslutning till start-och mål. Du kan byta om på ditt rum och jogga till starten 10-15 minuter innan startskottet. Mycket praktiskt, kanske speciellt efter loppet. Sträckningen går genom staden, parker och delvis ute på landsbygden. I synnerhet under maran. Men att få se kameler är en garanti och något som förhöjer upplevelsen och ger lite extra energi om det går tungt. Gällande energi erbjuds bland annat dadlar på stationerna vilket är toppenbra bränsle och vatten serveras i små flaskor vilket är praktiskt.

  djemaa-el-fna-square-in-marrakesh_000056798252_large5
  Det mytomspunna torget Djemaa-el-Fna där det mesta kan hända. Framförallt finns det god och billig mat på det häftiga torget.

  Den här gången har ni även riktat in resan mot triathleter?

  – Det stämmer, med på resan är Tommy Jansson, som själv försäsongstränat i Marrakech under flera år. Han satsar på ironmandistansen och har nu tagit upp sin tidigare elitkarriär och är numera en av de främsta inom sin agegroup. Han är bekant för sitt innovativa och roliga träningsupplägg och kommer bland annat ta med deltagarna på långpass upp mot Atlasbergen. Simningen kommer att genomföras i bassäng och en del av löppassen kommer att samköras med löparna. Man väljer om man tar med sin egen cykel eller hyr på plats. För den löpare som vill ha en del alternativ träning går det självklart bra att haka på triathleterna under några pass. Allt är möjligt och vi vill att alla ska få ut så mycket som möjligt av resan.

  img_5546
  Tommy Jansson har hand om triatleterna på resan.

   Vilka är ledarna som är med på resan och vilka är deras specialiteter?

  – Redan nämnd är jag, Frida Södermark, som tillhör de främsta i Sverige inom ultralöpning och nu i november representerar Sveriges landslag på sträckan 100 km på VM i Spanien. Jag kommer att inspirera deltagarna genom min träningsfilosofi och främst hålla i distanspassen och morgonträning. Vår andra välrenommerade ledare på löpsidan är BG Nilensjö, chefredaktör på magasin Spring, och själv en meriterad löpare som fortfarande gör topptider på milen. Han kommer att stå för snabbhetsträningen under resan. Tommy Jansson håller i triathlonbiten och med på resan är även Mikael Grip, initiativtagare till resan, som varit otaliga gånger i Marocko. Han fungerar som spindeln i nätet och tar hand om de praktiska bitarna kring resans upplägg. Också han en inbiten löpare som kommer att delta på löppassen och siktar på att springa fort i halvmaran.

  header-morocco-marrakech-2-750x310
  Atlasbergen bildar en vacker fond som man ser tydligt från Marrakech.

  Vad är det som gör denna resa unik?

  – Närheten till upplevelser utöver träningen. Tillsammans kommer vi att utforska den mytomspunna staden samt göra en utflykt till Atlasbergen kombinerad med löpträning. Att sedan själv ta en promenad till stadens torg vilket är som taget ur tusen och en natt med sitt folkliv, ormtjusare, sagoberättare och caféer är magiskt. Gå in i souken, villa bort dig i gränderna, köpslå med marknadsförsäljarna och smaka på alla läckerheter. Det är för mig något som ger energi till de hårda träningspassen som kommer att göra os alla till ännu bättre idrottare säsongen 2017.

  koutoubia marrakech
  Koutoubia-moskén är ett känt landmärke i närheten av vårt hotell.

  Mycket mer information och anmälan på www.springmarrakech.se

  16653-1-2
  I Marrakech blir du coachad av bland andra BG Nilensjö. Vem vet. Efter träningslägret kanske det är han som skriver dit träningsprogram.

  OBS! Du vet väl att du som medlem i Springklubben får 500 kronor i rabatt på resan.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här