En månads runstreak

0
151

Sista blogginläget jag skrev avslutade jag ju med att jag skulle ta en avlastningsvecka.

Skrivet och gjort gjorde jag det och med lite hjälp på traven av en lättare förkylning första dagarna höll jag mig i skinnet. Längsta passet under veckan blev strax över milen och med ungefär 5 löpta mil fördelade på 7 pass syns tydligt att resten inte var så långa heller.

Ingen vidare känsla dock, ganska trött i benen men lagom till den här veckan släppte tröttheten och jag har kunnat springa på som vanligt.

En sak som blev väldigt tydlig var att det faktiskt är svårt att hitta tid att springa när livet kommer i vägen. Jag valde att sova lite längre varje morgon och lägga in löpningen på kvällstid istället.
Normalt springer jag på morgonen innan familjemorgonen börjar, då tar den ingen tid från något annat, men den veckan var träningen ivägen överallt. Efter jobb ska det hämtas barn, ut med hunden, laga mat, äta, skjutsa, läsas nattsaga, titta på Handbolls-VM, äta och sova.

Svårt att klämma in löpning på att smidigt sätt men det är tur jag har en accepterande fru och vana barn.

Men nu är löpningen inklämd på morgnarna igen. Väckning kl 5.15 och så ut. De sista dagarna har Nyköping haft ett riktigt kallt vädet; 8-12 minusgrader och väldigt fuktig luft. Man vaknar ju till och det är åtminståne ganska bra med plats på vägen nu när skogen inte är så inbjudande men is under snön med sockerkonsistens.

Imorse var första dagen på länge jag inte var ett dugg sugen på att springa. Inte för själva löpningen utan för att jag inte hade lust att springa nånstans, rätt mätt på vägarna i omgivningarna. Efter 20 minuter ute ville jag inte sluta springa men tiden räcker ju inte till ibland.

Jag bockar också av en månads runstreak med minst 5 km/dag.

Jag har också utökat löpskosamlingen. Ekvationen N+1=X stämmer verkligen. N står för nuvarande antal och X för önskat antal.
Men jag tror det är en investering. Jag kom nämligen över ett par Altra för halva priset. Har spanat på dem i något år men de har alltid varit för dyra.
Altra är ett amerikanskt företag som, hör och häpna, gör skor efter hur fötterna ser ut. Noll-drop, lättvikt och ganska tjock sula. Som gjorda för Ultralöpning. Av ultralöpare.
Jag är frälst trots bara två pass. Alla som vill köpa nya skor; köp Altra även om de inte är så snygga. Magiskt sköna för oss med ankfötter.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här