6 lätta skor för dina fartpass

0
527

Det är svårt att slå känslan av att snöra på sig ett par riktigt lätta skor inför sitt intervallpass på banan eller inför en tävling. Vi ger dig tips på 6 lätta skor som passar för allt från intervaller till 10 km.

salmingrace

Salming Race

Vikt: 185 gram
Drop: 5 millimeter
Pris:

Salming storsatsar på löpning och bjuder på en tävlingssko med inbyggd kolfiberenhet som ska ta dig till nya rekord på allt från 5 km och uppåt. Otroligt skön passform och skon sitter riktigt bra på foten.

newbalace_rc5000

New Balance RC5000 Spikeless

Vikt: 91 gram
Drop: 5 millimeter
Pris:

Namnet säger det mesta – RC5000 Spikeless. Här har vi en ultralätt tävlingssko för distanser upp mot 5 km på bana och asfalt. Känslan som befinner sig när skorna snöras på är obeskrivlig – det måste upplevas. Bara känslan av skon på foten gör dig flera gånger snabbare. En sko för löpare med driv. Adidas-Adizero-Takumi-Ren-3

Adidas Adizero Takumi Ren

Vikt: 209 gram
Drop: 6 millimeter
Pris:

Adidas är en av giganterna i löpskobranchen men har fokuserat mycket mot maraton. Nu bjuder de på en sko som väger en bit under 200 g. Här får du en lätt sko med väl uppbyggnad och med deras Boost i framfoten.

asicsgeldsracer10

Asics Gel-DS Racer 10

Vikt: 178 gram
Drop: 8 millimeter
Pris:

Här har vi en sko från Asics som passar utmärkt från 10 km upp mot maraton för de riktigt vana löparna. DS Racer har lite extra stabilitet för löpare som önskar det och har ett drop på 8 mm. altraone2.5

Altra One 2.5

Vikt: 179 gram
Drop: 0 millimeter
Pris:

Från Amerika kommer denna sko helt utan nivåskillnad mellan häl och tå för att främja isättning på mellan- och framfoten. Skon gör sig allra bäst på intervallpass och kortare tävlingsdistanser upp mot 10 km.

sauconyendorphinracer

Saucony Endorphin Racer

Vikt: 88 gram
Drop: 0 millimeter
Pris: ca 1300 kr

Här har du en riktigt lätt löparsko som är utformad som en spiksko men utan spikar. En sko för riktigt snabba pass på bana och asfalt som verkligen kräver sin löpare. Skon sitter som en strumpa på foten och det är praktiskt taget omöjligt att springa långsamt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här