94 dagar kvar

0
16

När jag skriver detta inlägg är det 94 dagar kvar till min dröm går i uppfyllelse och jag står där på startlinjen. Det är så att jag väljer att kalla det dels för att det är en dröm som är på väg att bli sann dels för att jag ska avdramatisera och inte bli stressad av loppets längd.

En härlig vecka sedan sist. Både löprelaterat men också i musikväg. Var på ett band som heter Mayhem. Deras musik ger mig sån energi, den får mig att känna att jag lever upp det där lilla extra, ungefär på samma sätt som löpningen. Söndagen spenderades på ett soligt Skansen tillsammans med familjen.

Har fått en hel del respons på mitt första inlägg vilket såklart är superkul! Tveka inte att hör av er om det är något ni funderar över eller bara vill komma med glada tillrop.

Träningsveckan som förflutit sedan sist accelerar sakta men säkert uppåt längdmässigt och jag följer min löpoach Kents upplagda schema. Förutom löpcoach till mig och andra så har han en egen blogg,Snabba Fötter som ni säkert känner till ?

I slutet av förra veckan och på väg tillbaka efter en förkylning med en kropp som stretar lite mer än vanligt och med en känsla av att den rätta styrkan i uppförsluten inte riktigt fanns så beslutade jag mig för att göra ett extrapass bara för att testa kroppen lite extra. En kort 11 kilometersrunda i närområdet blev resultatet och jag fick bättre svar denna gång. Just den dagen var det ett underbart löpväder och det är så härligt att kunna få kasta vintertights och ersätta de med short och bara köra med ett lager på överkroppen. Endorfinerna sprutade ur kroppen och stegen kändes lättare än vanligt. Gångbanorna har dessutom sopats på en del ställen och fåglarna kvittrar. Stängde med söndagen 18 km veckan på iaf 5,6 mil så det kändes ok.

Denna veckas schema ser ut på följande sätt:

Distans:
10 km

Distans:
12 km

Fartpass:
3 km lugn jogg
4*2 km i en fart som är högre än ditt tempo på 10 km, jogga 2-3 minuter mellan varje 2 km intervall.
3 km lugn jogg

Långpass:
20 km

Sen tillkommer vanliga styrkeövningar på det men sammanfattat en relativt lugn vecka.

För övrigt har jag hållit på en hel del med ett litet initiativ jag och några facebookvänner skapat. Initiativet heter Löparbössan och är en facebookgrupp där gruppens medlemmar 1 gång i månaden kan nominera sig själv eller någon annan av gruppens medlemmar och på så vis få hjälp med ekonomisk sponsring till något lopp de anmält sig till

Denna månads kandidat heter Nina Eibring och hon drömmer om att springa ett lopp som heter Spartathlon vilket är ett lopp som är 250 km långt. En tuff utmaning helt klart men är det någon som fixar det så är det hon.
Som en kul grej har hon börjat skriva upp namn på flaggan hon tänker svepa in sig vid målgång.
Varför inte anmäla sig till gruppen och passa på och sponsra Nina? Sedan kommer nomineringdags för nästa månad och då kanske det är just du som får möjlighet till ekonomisk hjälp !

Länk till initiativet kommer här

Löparbössan

Tack för att ni läst ! Vi hörs nästa vecka.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här