Åre/Sverige löpare, verticallöpare, löpare, hinderbanelöpare

Yoie  

Hemkommen från Kenya efter drygt 4veckor och landar i Åre -20grader här ska jag bo 5veckor innan jag far till Syd Afrika och tränar ytterligare 4veckor
Vi är inte många löpare i Åre som trotsar kylan o vintern. De flesta byter stil till randoe eller längd över vintern.
Löparna har sin galna mål mot bergslopp och att krossa nya snabba tider på milen. Vi nöter mil i snön, över fjäll och på plogade vägar i många minusgrader och vi springer tröskelpass på löpbanden på gymmet. Alla är tunga och lite bittra just nu, ingen springer speciellt fort, benen är som stela av kylan. Tröskelpassen på banden tvingar upp farten och man säger inte så mycket utan man bara gör och sen är man nöjd över att ha betat av ännu ett kvalitets pass på löpbandet.

På lördagar springer jag 25km på löpbandet alltid med minst 4-10% incline i kuperad bana som man kan ställa in på löpbandet. Bandet går bara i 1h så jag måsute alltid stanna och starta om. Efter 20km är man riktigt hjärntrött och sista 3-4km går alltid närmare tröskelfart för att få avsluta.
På tisdagar kör jag granenbacken 220m och 18% lutning (alltså sjukt brant, nästintill “stannabacke”). Jag kör 15 vändor upp o ner medan bergbanan passerar bredvid och har inte en chans i världen mot mig. Pulsen slår i taket även om sista vändorna är mer muskelärt jobbigast.
På fredagar kör jag 2km vertikalt X 4 på bandet eller ute i fjällgårdsbacken. På bandet om det är över -20 grader då blir det 11,1% lutning i 11km/H 10km/H 10,5km/H 10,5km/H. Det är ett hårt puls pass o muskelärt syrigt.
På onsdagar kör jag vertikalt i ullån 5kmx2 och avslutar med 10km lugnt inne på bandet i incline 3-5%.
Resten av passen i januari är fria men lugna även om jag kör en del cirkelfys med crossfit och greppstyrka.
Jag har slutat köra Intervaller på cykel och undviker trappmaskinen för att istället få löparben och inte bli tyngre.image

Januari form. Jag är stark och har en grym puls och mjölksyra tolerans men jag är tung som aldrig förr.

 Dela på Facebook