Charlottes härliga tid i Kraftloppet

0
35

Inte många visste vem den välmeriterade löparen i laget Hääärliga tider hääärliga tider var i Kraftloppet i Finspång.

DSC_5317_1
Charlotte Schönbeck på väg mellan Grytgöl och Barketorp. Foto: Mikael Grip

– Nej, det här är inte riktigt min vanliga arena. Jag har faktiskt aldrig varit med i något stadslopp eller i något sådant här lopp förut, sa Charlotte Schönbeck och skrattade.
Charlotte tog sig an den sjätte sträckans 6,6 kilometer mellan metropolerna Grytgöl och Barketorp i Finspångs kommun.
– Ha, ha. Ja, men det var jättefin natur. Det fick bli ett bra snabbdistanspass. Jag höll 3.30 minuter/ kilometer och det kändes bra, konstaterade Charlotte som hade sin stora säsong 2010 med personliga rekord både på 800 meter och 1 500 meter och deltagande på EM i Barcelona.
På 800 meter har Charlotte den fjärde snabbaste tiden av en svenska genom tiderna med 2.00,70 och på 1 500 meter är hon sjua genom tiderna med 4.09,42.

DSC_5411
Charlotte siktar närmast på Finnkampen. Foto: Mikael Grip

Skador har gjort att hon inte har kunnat göra sig själv rättvisa de senaste åren. Höften har varit det stora problemet och även fötterna har krånglat.
Trots det vann Charlotte nyligen SM-silver både på 800 meter och 1 500 meter. En plats i Finnkampslaget på främst 1 500 meter hägrar.
– Jag springer gärna båda distanserna i Finnkampen. På sikt vill jag kvalificera mig till EM, OS känns kanske inte rimligt, berättade Charlotte.
Hur kom det sig då att Charlotte Schönbeck befann sig i Finspång och kutade Kraftloppet?
– En gammal friidrottskompis, Henrik Nyrén, frågade och jag tyckte det skulle vara kul och det var det verkligen. Jag kanske borde springa mer sådana här tävlingar, sa en av Sveriges bästa medeldistanslöpare genom tiderna.

DSC_5523
Laget Hääärliga tider hääärliga tider. Foto: Mikael Grip

Laget Hääärliga tider häärliga tider slutade på en fin tredjeplats i mixedklassen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här