Historisk seger för Franssons konsult

1
150

Mixedlaget Franssons konsult spände bågen högt och ville vara snabbast av alla lag i Kraftloppet. Något som också lyckades för första gången i loppets historia.

DSC_5108
Jerker Lysell växlar till André Rangelind. Två av topplöparna i Franssons konsult. Foto: Mikael Grip

Aldrig förut har ett mixedlag varit snabbast av alla lag, inklusive herrlagen, i Kraftloppets historia. 2015 talade en del för att det skulle kunna inträffa.

– Tjejerna i laget gjorde riktigt bra insatser, sa Peter Wiker som ändå var den som avgjorde till Franssons fördel på den nionde och näst sista sträckan i den 72 kilometer långa stafetten.
Peter gick ut några sekunder efter Akelelöparen som då var i ledning. Vid den sista växlingen var ordningen den omvända och skidåkaren Lars Suther behövde inte stressa på slutsträckan.
– Nej, det var ganska lugnt. Jag behövde inte pressa ur det där allra sista, berättade Lars efter målgången på Grosvad.
Segertiden skrevs till 4.11,18 i mixedklassen, men känslan var ändå att det var Franssons konsult som vann hela Kraftloppet.

– Ja, det är bara att hålla med. Det känns som att vi förlorade, även om vi vann herrklassen, konstaterade Akeles slutman Stefan Wass ärligt.

DSC_5173
Linda Take ger sig ut på sin sträcka efter att ha växlat med en tröttkörd André Rangelind. Foto: Mikael Grip

Linda Take var en av de kvinnliga löparna som representerade Franssons konsult.
– En kul tävling och en trevlig bansträckning, sa Linda som höll ihop sin sträcka riktigt bra, även mot det manliga motståndet.
Hon gav sig iväg som tvåa och höll den positionen till nästa växling.
Linda har tidigare varit med i landslaget i orientering under många år och började träna friidrott bara för några år sedan. I våras vann hon VårRuset i Karlstad där hon bor med sin familj.
– Barnen börjar bli större så det känns som att jag har fått en andra karriär, berättade Linda.
Övriga kvinnliga löpare i Franssons konsult var Olivia Weslien och Helene Söderlund. Jerker Lysell, nyligen VM-bronsmedaljör i sprintorientering, sprang sträcka nummer två för Fransson och växlade till André Rangelind som även han gav allt på sin sträcka och plockade mycket tid.

DSC_5226
Linda Take på de natursköna vägarna runt Finspång. Foto: Mikael Grip

Även övriga deltagare i Franssons konsult som Haben Kidane, Simon Sveder, Conny Wass och redan nämnda Peter Wiker och Lars Suther gjorde starka insatser i det växlande vädret som mestadels innehöll en hel del sol.
En som sken som en sol var förstås företagaren Stefan Fransson som lyckades med uppdraget att vara snabbast i hela Kraftloppet, inklusive herrlagen, med ett mixedlag.
– Häftigt! Det var riktigt spännande hela vägen, precis som det ska vara, sa Stefan innan han slängde sig framför prispallen med segerbucklan i famnen.

DSC_5605
Segerlaget Franssons konsult med en hyfsad nöjd Stefan Fransson längst fram solandes i segerbucklan. Foto: Mikael Grip

IK Akele vann herrklassen med tiden 4.14,15. I laget sprang Jonas Schedin, Niklas Björn, Jonas Olsson, Martin Wuopio, Daniel Karlsson, Kalle Andersson, David Karlsson, Björn Morén, Peter Hall och Stefan Wass.
IK Akele segrade även i damklassen med tiden 5.15,15. I det laget sprang Caroline Bark, Pernilla Åström, Anna-Sofia Bark, Gunilla Ekholm, Sara Mäkel, Caroline Lidebjer, Emma Löfqvist, Susanne Reiman, Jenny Rask och Alva Olsson.
Även om Franssons konsult var snabbast av alla så var IK Akele riktigt framgångsrikt, eller vad sägs om följande resultatrad:
Herr: 1:a och 3:a.
Mixed: 2:a.
Dam: 1:a.

DSC_5637
IK Akeles segrande damlag. Foto: Mikael Grip

Även GoIF Tjalve från Norrköping höll sig framme och slutade tvåa i både herr-och damklassen.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här