Dags för motionsfesten Atea Norrköpings Stadslopp

0
40

På lördag är det dags för Atea Norrköpings Stadslopp. Springlfa.se hårdbevakar motionsfesten och har tagit pulsen på tävlingsledaren Mikael Grip.

140816_stadsloppet_2014 (5)
Starten i Atea Norrköpings Stadslopp 2014 på 10 km. Arkivbild: Holgersson/Loftenius

Vad ligger pulsen på så här i början av veckan?
– Den ligger ganska bra till. Vi i GoIF Tjalve lärde oss mycket av att arrangera ett lopp mitt i stan förra året och har dragit många lärdomar av det. Det är förstås fortfarande mycket som ska göras, men vi har koll på hela processen.
Några nyheter i år?
– Faktiskt ganska många nyheter och justeringar här och där. Barnloppet heter numera Lilla ICA Strömmen-loppet och är något kortare i år, 1,7 km. Vi har också infört möjligheten att anmäla sig i lag och har särskilda utlottade priser i lagtävlingen som vilket lag som helst kan vinna, oavsett hastighet i loppet.
Ni är kända för att ha ett riktigt bra prisbord?
– Ha, ha. Ja, vår duktiga speaker Jessica Lindén som har koll på många lopp brukar säga att vi har världens bästa prisbord. Det kan nog stämma. Att vi har det beror på den otroligt fina sponsringen vi har från olika lokala företag. Det roliga är att de flesta priser kan vem som helst som deltar i loppen vinna.

140816_stadsloppet_2014 (32)
Löparna springer förbi många kända landmärken i Norrköpings innerstadsmiljö. Arkivbild: Holgersson/Loftenius

Vilka distanser erbjuder ni?
– För barnen är det alltså 1,7 kilometer. Sedan har vi 5 och 10 kilometer, där 10 kilometer är huvudloppet.
Vad får jag som motionär ut av att springa eller gå Atea Norrköpings Stadslopp?
– Du får en helskön upplevelse, med mycket musik och happenings utmed banan. Totalt har vi 13 musikstationer att njuta av, allt från körsång till hårdrocksband. Du tar dig genom klassiska Norrköpingsmiljöer där nära och kära på ett enkelt sätt kan följa din tur genom stan. Du har stor chans att vinna något från det fina prisbordet. Du får umgås med likasinnade och må bra. I mål får du en superfin medalj och en goodiebag från ICA Maxi Stormarknad. Alla som vill får också två matchbiljetter till allsvenska mötet mellan IFK Norrköping och Helsingborgs IF på Nya Parken den 24 augusti.
Vad mer utmärker Atea Norrköpings Stadslopp?
– Vi har ett unikt spurtpris där 220 meter är inlagt mitt i banan. Du kan gå fram till den spurtstarten satsa allt på de 220 meterna och sedan gå resten av sträckan in i mål. Där finns också fina priser att vinna. Vi har också det klassiska däcket, som någon får äran att bära med sig runt banan och vinna fyra nya däck. I år har det också tillkommit en vacker fälg med samma förutsättningar som däcket. Självklart har vi en ”riktig” hare med, det har ju alla stora lopp.

140816_stadsloppet_2014 (158)
Löparglädje från förra årets Atea Norrköpings Stadslopp. Arkivbild: Holgersson/Loftenius

Hur många deltagare siktar ni på?
– Många anmäler sig som vanligt sent. Men någonstans strax över 2 000 deltagare vore kul.
Hur ser det ut på elitsidan?
– Helt galet! Atea Norrköpings Stadslopp kan nog titulera sig som det stadslopp med flest elitlöpare. Det kommer att gå undan, det är ett som är säkert. Flera kommer att ansluta innan startskotten på lördag. Banrekorden som är riktigt bra och satta förra året, hänger verkligen löst. Det är 29.43 på herrsidan (William Morwabe) och 33.51 på damsidan (Ayantu Alena Demise). Abraham Adhanom vann både 5 000 meter och 10 000 meter på SM i helgen, men han kommer att få jobba hårt för att besegra de snabba etiopierna. Det kommer att bli riktigt roligt att se.
Här är de topplöpare som är anmälda just nu: Herrar, 10 km: Abraham Adhanom, Eskilstuna Friidrott, Johan Larsson, Strömstad Löparklubb, Anders Kleist, IK Akele, Yared Admasu, Hälle IF, Betesfa Ayele, Ullevi FK, Tesfay Desta, Ullevi FK, Marcus Åberg, Hässelby SK.
Damer, 10 km: Louise Wiker, Hässelby SK, Yewbdar Gelan, Ullevi FK, Webalem Ayele, Ullevi FK, Roman Mengistu, Köge Atletic, Louise Nilsson, Malmö AI,Therese Olin, Ullevi FK, Sara Holmgren, Sävedalens AIK, Cecilia Kleist, IK Akele. Herrar 5 km: Andreas Åhwall, Hässelby SK, Nassir Dawoud, Eskilstuna Friidrott. Damer 5 km: Ida Bergslökken, SK Vidar, Lisa Mc Rae, Urban Tribes.

140816_stadsloppet_2014 (133)
Andreas Åhwall kommer tillbaka för att försvara sin titel på 5 kilometer. Arkivbild: Holgersson/Loftenius

Är det en flack bansträckning?
– Stora delar är flacka. Visst finns det uppförsbackar också, men det är mer utför och plant än vad det är uppför.
Vad önskar du dig mest inför lördagen?
– Skönt löparväder, vilket det verkar bli. Många deltagare, många leenden, stor publik och en riktig motionsfest.
Lycka till!
– Tackar.

För mer information och anmälan:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här