Emelie Forsberg ohotad europamästare

  1
  204

  Emelie Forsberg har vunnit ännu en titel. Efter att i helgen ha vunnit Ice Trail Tarentaise i Val d’Isere (Frankrike) utnämndes hon till europeisk mästare i ultradistansen för bergslöpning. Hon vann loppet med tiden 9 timmar och 17 minuter.

  Emelie Forsberg segrade i
  Emelie Forsberg segrade i Val d’Isere (Frankrike)

  Ice Trail Tarentaise gick av stapeln i söndags, 12 juli. Ultraloppet är 65 km långt och har en höjdskillnad på 5000m med 5 toppar på 3000m höjd.

  Löparna passerade över Grande Motte 3653m, Col Fresse 2576m, Charvet 2400m, Col de la Rocheure 2911m, Col Fours 2976m, Col Pers 3009m, Aiguille Pers 3386m, Col de l’Iseran 3700m och därefter genom tunneln Lessières 3000m som avslutades med en snabb sluttning innan målgång.

  – Vilken vecka! Först Alaska Mount Marathon och nu europamästare i ultra-distance Skyrunning! Jag är riktigt glad. Jag besteg toppar och glaciärer och sprang längs vackra stigar. Tack till alla som stod och hejade på mig längs med banan, kommenterar Forsberg efter loppet i ett pressmeddelande.

  Enligt pressmeddelandet ledde Forsberg loppet redan från start och efter 9 timmar och 17 minuter gick hon i mål efter att ha genomfört ett mycket tekniskt och tufft lopp. Loppet kräver goda fysiska förberedelser, främst på grund av de ogynnsamma väderförhållandena.

  Vidare kommenterar Forsberg följande:

  – Väderförhållandena var hårdare än förra året, mindre snö att glida ner på men även värmen, det var så varmt! Jag ville slå mitt tidigare rekord men halvvägs in i loppet insåg jag att det inte var möjligt. Men i mål var jag bara 5 minuter efter. Jag ledde från start, men hade ingen bra känsla, förmodligen därför att jag på senare tid inte sprungit några längre lopp, då fokus legat på Alaska Mount Marathon.
  emelie-frankrike1
  Resultat:
  1 – Emelie Forsberg: 9:17:21
  2 – Magdalena Laczak: 9:30:37
  3 – Anna Strakova: 9:48:46

  Fotnot: Citaten har blivit översatta från engelska.

  Läs mer: Ett träningspass med bergslöparen Emelie Forsberg

  Emelie Forsberg i nya numret av Spring

  I Spring nr 6 (butik 4/8) möter vi Emelie Forsberg. Där berättar hon om hennes alternativa träningsmetoder, kärleken till bergslöpning och pojkvännen, tillika flerfaldig världsmästare i skyrunning, Kilian Jornet. Emeleie berättar även om sin väg till toppen där hon egentligen aldrig riktigt förstod hur bra hon faktiskt var.

  Tecknar du en prenumeration innan 20 juli kommer du få detta nummer direkt hem i brevlådan. Just nu har vi även en kampanj där du utöver 8 nr av spring, även får en snygg och praktiskt träningsjacka från Dobsom (läs om jackan här).

  Allt detta för endast 399 kr. Du sparar hela 592 kr. Som en extra bonus får du 100 kr rabatt på ditt nästa köp hos MightySport.se. Ta del av detta erbjudande här.

  1 KOMMENTAR

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här