Bye Bye Februari

0
53

feb_spring2

Övervintrade konditionen?

Vårt mål denna vintern, det vill säga från november till dagsdatum har varit att underhålla och övervintra konditionen. Med facit i hand så har vi under så många år gått i idé under vintern och på så sätt låtit konditionen bara sipprat iväg, det känns nästan lite nonchalant mot sig själv och de timmar man lagt ner på sin kondition och hälsa. Så, i år tänkte vi om och målet var att springa tre gånger i veckan och då mellan 20-30 kilometer totalt.

Det vi kan summera är att vi hållit vår plan till punkt och prick, vi är stolta över detta och nu är utgångsläget mer stabilt inför de stundande lopp som vi skall genomföra. Det känns som vi gjort vår läxa.

Backintervaller & att komma ur sin bekvämlighetszon

Trots lite onda halsar och feber så genomförde vi fjorton pass, helt okej med tanke på att månaden inte har så många dagar. Det vi lagt till i vårt träningsupplägg under februari är det vi fruktar mest av allt nämligen intervaller och vi har satsat hårt på backintervaller. Första gången vi stod och blickade upp mot den slingrande branta backen fick vi lite kalla kårar men vi intalade oss att detta är träningen som skiljer agnarna från vetet och att det med all säkerhet är bra för oss.

feb_spring

Efter tio stycken intervaller stod Johan uppe på toppen böjd likt en ostbåge och såg stjärnor och planeter, det var med stumma spaghettiben som vi avslutade träningspasset, helt utpumpade. Skön känsla att kliva ur sin bekvämlighetszon och verkligen ta ut sig. Om mindre än en månad springer vi GöteborgsVarvets seedningslopp, låt oss återkomma med resultatet men jäklar om inte detta skulle ge oss en extra skjuts.

Så varmt välkommen Mars

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här