Första blogginlägget

Andreas Almgren  

Efter att jag i flera år själv har följt ett antal löparbloggar på “Spring- Löpning För Alla” och på diverse andra hemsidor har det äntligen blivit dags för mig att starta en egen. Nu fick jag erbjudandet att skriva här på Spring och jag tvekade inte i många minuter innan jag tackade ja. Vad ska denna blogg då handla om?

Föga förvånande så kommer denna blogg givetvis snurra kring ämnet löpning och framför allt min satsning mot världseliten. Jag kommer självfallet att berätta om en stor del av min träning men jag har även tänkt att bidra med mina egna reflektioner som elitlöpare. I media redogörs oftast endast tillfällena i “triumfens ögonblick” eller då man ligger fastkedjad nere vid botten efter ett misslyckande. Här har jag då tänkt att kunna berätta lite om vad som händer bakom kulisserna och då inte endast om träningen. Det finns många hinder som måste övervinnas på vägen, framför allt på det mentala planet, som allmänheten kanske inte känner till och då hoppas jag att jag kanske kan bidra med lite ny insikt.

Vad har hänt sen finnkampen då? I ca två veckor efter den sista tävlingen så hade jag en lugn period då jag helt enkelt gjorde vad jag kände för. Ville jag gå ut och springa en distans så gjorde jag det. Ville jag försöka sätta bänkpressrekord så gjorde jag ett försök. Ville jag käka två hamburgare, äta en pommes med smält ost och dricka en milkshake så gjorde jag det. Efter två veckor hade jag dock byggt upp en stor abstinens och var otroligt sugen att dra igång grundträningen igen. Träningen började väldigt bra och jag kände att min aeroba kapacitet började på en helt annan nivå en vid grundträningens start förra året. Jag försökte hålla mig i skinnet och inte öka mängden för fort som jag har gjort tidigare år, detta för att slippa skador. En låst rygg ledde dock till att en sena i foten har blivit aningen irriterad och äldre och visare som jag nu är så drog jag i handbromsen direkt. Jag har nu kört alternativträning ett litet tag för att avbelasta och se till att allt läker fort. Förhoppningen är att dra igång med löpningen nästa vecka igen. Fram tills dess ska timmarna spenderas löpandes i en pool, svettandes i ett gym och i diverse behandlingsrum. Jag har med åren tvingats att bli kungen av alternativträning så när jag väl drar igång igen så siktar jag på att vara i fortsatt stark form. Idag släpptes uttagningskriterierna inför OS i Rio och resan mot att göra mitt livs hittills bästa lopp där har nu börjat.

 Dela på Facebook